«Oaspeţi» de 9.000 de euro la Zoo Băneasa

Ultima actualizare:

    Ali Baba este deja mândria Grădinii Zoologice de la BănesaFOTO: SEVER GHEORGHE
Ali Baba este deja mândria Grădinii Zoologice de la BănesaFOTO: SEVER GHEORGHE

Noi „chiriaşi” la Zoo Băneasa! Este vorba de primii dromaderi aduşi în România, Ali Baba şi Şeherezada care au fost cumpăraţi din Germania în schimbul a 9.000 de euro.

„Este vorba de o femelă pe care o cheamă Şeherezada, în vârstă de 11 luni şi un mascul care are un an şi trei luni pe care îl cheamă Ali Baba”, ne-a explicat doctorul veterinar al instituţiei, Ciprian Petrescu. Cea mai mare grădină zoologică din România era ieri arhiplină, sute de bucureşteni şi nu numai profitând de ziua caniculară pentru a vedea animalele care trăiesc aici. Mulţi ştiau pe de rost locurile unde erau găzduiţi membrii poporului de la Zoo şi descopereau cu surprindere apariţia dromaderilor. „Uite mamă cămila cu o cocoaşă! Este la fel ca în desene!”, s-a bucurat Mihăiţă, un puşti de o şchioapă. Adevărate dezbateri se iscau pe aleile grădinii între adulţi şi copii: care este mai adevărată, care este mai frumoasă, cămila bactriană cu două cocoaşe sau dromaderul cu una singură. Dacă cele două exemplare de dromaderi au fost aduse acum două zile, cele patru cămile cu două cocoaşe sunt la Zoo Băneasa de câţiva ani. „Aceste animale pot rezista 4-5 zile fără apă. În schimb când beau pot consuma fără probleme 400-500 de litri de apă”, ne-a dezvăluit doctorul Petrescu din secretele dromaderilor.

Şeherezada nu s-a obişnuit cu noua ei casă
Şeherezada nu s-a obişnuit cu noua ei casă

CLICK! spune:

Dromaderul este răspândit în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, iar cămila bactriană în regiunile din Asia Centrală (Manciuria, Asia Mică). Cămila bactriană are talia mai mare (înălțimea la greabăn între 225 – 345 cm și greutatea între 300 – 700 kg) decât dromaderul. Cămilele au coada mai scurtă (35 – 55 cm). Pe când dromaderul are părul scurt, cămila bactriană are blana cu peri foarte lungi.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net