Pelerinajul de Sf. Dimitrie din București, anulat din cauza epidemiei de Covid-19. ”Riscul este foarte mare”

Ultima actualizare:

    În anii trecuți, mii de credincioși se rugau la moaștele Sf. Dimitrie cel Noufoto: Mediafax
În anii trecuți, mii de credincioși se rugau la moaștele Sf. Dimitrie cel Noufoto: Mediafax

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni, 12 octombrie, că pelerinajul de Sfântul Dimitrie din Bucureşti va fi anulat loc din motive de securitate sanitară. Șeful Guvernului speră să găsească înțelegere și la reprezentanții Bisericii. ”Riscul este foarte mare”, a explicat Orban la sediul PNL din Capitală.

"Sunt un om credincios, sunt un om care respectă Biserica, întotdeauna am fost alături de proiectele Bisercii. Pe de altă parte, riscul este foarte mare. Să ne gândim la următorul aspect, foarte mulți dintre credincioșii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje, sunt oameni în vârstă care sunt expuși unor riscuri foarte mari.

Noi știm cum funcționează. În parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul, în niște condiții pe care nu le putem controla. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi, este foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a sănătății, cum sunt anumite lucruri care se desfășoară, care pot pune în pericol viața credincioșilor. Eu sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie a noastră și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu am făcut-o decât pentru a proteja sănătatea", a explicat Orban, citat de Digi24.

La data de 26 octombrie, credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar la 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Citește și:

VIDEO Procesiune cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou ocrotitorul Bucureștiului

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net