Peste 3.400 de blocuri din București nu au căldură și apă caldă. Oamenii îngheață în case la 16-17 grade

Ultima actualizare:

    Bucureștenii se plâng că îngheață în casă, lângă caloriferele reci
Bucureștenii se plâng că îngheață în casă, lângă caloriferele reci

E iarnă în toată regula, dar în apartamentele bucureștenilor caloriferele sunt reci. Oamenii îngheață în case la 16-17 grade, din cauza avariilor repetate la sistemul de termoficare. Nu mai puțin de 3.400 de blocuri sunt afectate.

Rețeaua veche subterană le dă mari bătăi de cap bucureștenilor.  Pe țeava de apă caldă curge rece, iar caloriferele sunt reci. Oamenii îngheață în apartamente și caută tot felul de soluții pentru a se încălzi.

Temperatura maximă este de 16-17 grade. Dar, unii dintre ei, iată că mai au puterea să facă haz de necaz. Un bucureștean a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu o sticlă de bere pe calorifer la care a scris: ”Așa răcim noi berea, în sectorul 2!”

Haz de necaz. Un bucureștean a pus sticla de bere la rece pe calorifer
Haz de necaz. Un bucureștean a pus sticla de bere la rece pe calorifer

Alții compară casa cu un regat de gheață și o așteaptă pe Elsa în vizită.

Și în această situație sunt sute de mii de bucureșteni, care locuiesc în cele 3.400 de blocuri afectate de avariile repetate.

De trei săptămâni sunt sistate apa caldă și căldura în București

”De vreo trei saptămâni, de când a dat frigul pe afară, de atunci se sistează fie difuzarea apei calde, fie a căldurii. Am făcut reclamații la termoenergetica, răspunsurile pe care le-am primit au fost că este o defecțiune la CET Grozăvești și că suntem în linia de distribuție a CET Progresul, ultimii pe această linie. Este trist că oameni care sunt cu plata facturilor la zi, oameni care fac efortul să își plătească utilitățile, nu beneficiază de confort, în condițiile în care au un drept la un trai decent”, a declarat la Digi24 Tiberiu Laza, președintele unei asociații de proprietari din București.

Lista cu blocurile afectate se întinde pe 28 de pagini

Pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica București a fost publicată lista imobilelor fără agent termic. Aceasta se întinde pe 28 de pagini.

Cei care nu se regăsesc, dar nu au apă caldă și căldură sunt rugați să sune la  dispeceratele de sector sau la linia Telverde pentru a face sesizare: 0800.820.002 (apel gratuit), program non-stop.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că problema căldurii nu se va rezolva în această iarnă, având în vedere starea sistemului. Iar problema vine de la lipsa lucrărilor de mentenanță de vara trecută la rețeaua de termoficare.

Ce spune primarul Nicușor Dan despre lipsa apei calde și a căldurii în București

”A fost o campanie electorală dificilă, dar niciodată nu am spus că din secunda în care o să preiau mandatul, și asta s-a întamplat în urmă cu o lună jumatate, o să se rezolve instant chestiunea apei calde. Tot ce am promis a fost că, în situația în care o să fie avarii, și am spus că o sa fie sute de avarii, o să acționăm cât se poate de repede și că o sa fim mult mai receptivi în a răspunde la telefon oamenilor care încearcă să afle de ce nu au caldură și apă caldă (...) Din pacate, s-a neglijat problema aceasta, în special, în ultimii ani. Nu s-au alocat bani și toți banii s-au dus pe o parte din subvenții, și atunci calitatea rețelei de apă caldă s-a redus, în sensul ca găurile au crescut și am ajuns să pierdem tot mai multă apă. Pierzând mai multă apa, scade presiunea și nu mai ajungem la temperatura pe care noi o punem”, a declarat Nicușor Dan, într-o intervenție la B1tv.

Pe de altă parte, premierul interimar Nicolae Ciucă a intervenit în problmea apei calde din București și a declarat ieri, 9 decembrie, la Comandamentul de iarnă că apa furnizată de Elcen va fi la temperatura necesară, începând de azi-nopate.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/cum-iti-incalzesti-locuinta-daca-nu-ai-caldura-din-cauza-avariilor-radet-metode

https://www.click.ro/news/bucuresti/primaria-capitalei-primit-1-6-miliarde-de-lei-pentru-reabilitarea-retelei-de

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net