Ploaia a blocat din nou Capitala! A fost omor la metrou și pe șosele!

Ultima actualizare:

    Ora 9.30. Stația de metrou Piața Victoriei era arhiplină. Pe bulevardul Aerogării, mașinile de abia se mișcauFoto: Oana Neacșu
Ora 9.30. Stația de metrou Piața Victoriei era arhiplină. Pe bulevardul Aerogării, mașinile de abia se mișcauFoto: Oana Neacșu

E o zi infernală, marți, în București. Încă de la primele ore, traficul s-a blocat din cauza ploii, așa cum se întâmplă de fiecare dată. Dar nu doar bulevardele și intersecțiile au devenit pline până la refuz, ci și stațiile de metrou, unde de abia aveai loc să arunci un ac.

Nimic nou sub cerul înnorat al Capitalei, marți dimineață. Ziua ploioasă a început cum nu se poate mai rău. Cozi interminabile de mașini s-au întins pe toate bulervardele orașului. Mulți nervi s-au consumat la volan și multe înjurături au plecat spre autoritățile care nu reușesc să depășească stadiul promisiunilor și să facă ceva pentru a fluidiza traficul.

În stațiile RATB, oamenii au înghețat sub ploaia rece, în așteptarea autobuzelor și tramvaielor care, evident, erau prinse și ele în aglomerație. Și de aici s-au desprins multe blesteme.


    Ora 10.30. Intersecția Șoseaua Pipera-Calea FloreascaFoto: Oana Neacșu
Ora 10.30. Intersecția Șoseaua Pipera-Calea FloreascaFoto: Oana Neacșu

Cum era de așteptat, mulți au ales metroul, văzând ce debandadă e la suprafață, astfel că peroanele și trenurile au devenit neîncăpătoare, iar aerul irespirabil. „Dimineață, la ora 9.30, în stația Piața Victoriei, nu puteai să te miști. De abia am ieșit din tren. Mi s-a făcut și rău din cauză că nu era aer”, ne-a spus o cititoare Click!

Drept urmare, Metrorex a anunțat că a luat măsuri de fluidizare a traficului de călători la metrou, pentru evitarea supraaglomerării de la orele de vârf. „Pentru ca circulația să se desfășoare în condiții depline de siguranță și confort pe Magistralele 1, 2 și 3 au fost introduse în circulație trenuri suplimentare; s-a luat în considerare evitarea sosirii simultane a trenurilor în stațiile unde se înregistrează  trafic mare de călători și a fost suplimentat personalul de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a metrourilor la capetele de magistrale.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net