Poftiţi de vă distraţi de Zilele Bucureştiului!

Ultima actualizare:
Ștefan Bănică va fi una  dintre vedetele care vor  cânta în megaconcertul  din Piața Constituției
Ștefan Bănică va fi una dintre vedetele care vor cânta în megaconcertul din Piața Constituției

Trei zile oraşul nu doarme şi toată lumea este în stradă! Sub acest slogan, autorităţile organizează în acest an ”Zilele Bucureştiului”. Un târg al brutarilor şi patiserilor, muzică pop-rock sau simfonică, spectacole de teatru, concerte, expoziţii culinare sunt câteva dintre atracţiile manifestării organizate în perioada 16-18 septembrie.

Primăria Capitalei organizează pe 17 septembrie, în Piaţa Constituţiei, cel mai mare concert gratuit pe care l-a văzut Capitala în ultimii cinci ani. Printre cei care vor cânta se numără Andra, Ştefan Bănică, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă. Concertul va începe la ora 17.00 şi va dura până la miezul nopţii. Pentru ca bucureştenii să nu se plictisească, opt trupe de teatru de stradă din Spania, Italia şi Franţa vor defila printre spectatori şi pe tot Bulevardul Unirii şi vor ţine spectacole ad-hoc.

În Parcul Herăstrău, la intrarea de la Piaţa Charles de Gaulle, vor avea loc „Poveşti de Bucureşti”. Între orele 11.00 şi 22.00, vor fi organizate spectacole, parada costumelor de epocă, celebra bătaie cu flori, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, dar şi de folclor românesc. Pe aleea principală, ”Grădina Culinară” îi aşteaptă pe bucureşteni cu preparate din bucătăria tradiţională românească, iar pe aleea Michael Jackson actorii Teatrului Masca vor susţine spectacole de paradă şi de statui vivante.În Parcul Cişmigiu va fi ”Oraşul Copiilor”. Foişorul din parc va fi decorat asemenea unui circ, iar cei mici, şi nu numai, vor învăţa să facă jonglerii, să-şi ţină echilibrul sau să facă giumbuşlucuri.

În Parcul Herăstrău va  avea loc un târg dedicat  Bucureștiului de altădată
În Parcul Herăstrău va avea loc un târg dedicat Bucureștiului de altădată

Animalele din lumea circului vor fi disponibile în parc pentru fotografii. Ateliere de creaţie, dar şi locuri amenajate pentru activităţi sportive completează oferta din Cişmigiu.Două dintre primăriile de sector au ridicat mănuşa aruncată de Municipalitate pentru “Zilele Bucureştiului”. Pe opt miniscene amplasate pe Bulevardul Unirii, edilii din sectorul 3 vor prezenta diferite manifestări cu muzică simfonică, iar colegii lor de la sectorul 2 contribuie la un week-end de poveste cu ”Târgul de Pâine”. Acesta se va ţine în Parcul Naţional, unde veţi putea vedea pe viu cum se cocea pâine în vechime, ce cuptoare se foloseau şi ce ingrediente conţinea pâinea cu care strămoşii creşteau mari.


    În Parcul Herăstrău va  avea loc un târg dedicat  Bucureștiului de altădată
În Parcul Herăstrău va avea loc un târg dedicat Bucureștiului de altădată
image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net