Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00. Magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00.


Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a avut duminică, 2 mai, şedinţă online. Duminică, rata de infectare pentru Capitală este de 2,62 la mia de locuitori, potrivit informaţiilor transmise de DSP Bucureşti. Incidenţa a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, aceasta fiind 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98. Prefectul Alin Stoica a anunţat că CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00.

Noi măsuri de relaxare, luate în calcul

Magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00. Purtarea măștii rămâne obligatorie, în vigoare mențimându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00. „Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citește și:

Arhiepiscopul Tomisului a adus Lumina Sfântă de pe mare. Mii de oameni la slujbă, fără distanţare. Ovidiu Lipan Țăndărică a bătut la toacă

Petrecere pe plaja din Vama Veche, oprită de poliţişti

 

 
 
Loading...