Prefectul Capitalei: „Spitalul Colentina devine spital Covid”. Ce spune George Cojanu despre locurile de la ATI

Ultima actualizare:
barbat coronavirus spital jpeg

Prefectul Capitalei, George Cojanu, a anunțat, duminică seara, la un post de televiziune, că spitalul Colentina va deveni spital Covid, deoarece în Capitală nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă. Mai mult, toți medicii și asistenții medicali din unitățile de învățământ aflate în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele Covid.

Prefectul Capitalei, George Cojanu, a anunțat, duminică seara, la Digi24, că  în prezent „în București, nu mai sunt locuri la ATI. Asta e o problemă gravă. Mâine, spitalul Colentina va intra în totalitate pentru tratatea bolnavilor Covid, vor fi 300-400 de locuri”. Tot duminică seară, la sediul Prefecturii, George Cojanu a reluat declarațiile. Iată ce a mai spus:

  • „În București nu mai sunt locuri la ATI. Se semnează acum un ordin de ministru și de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste nemaipomenită”.
  • „La Spitalul "Marius Nasta" a fost trimisă o unitate mobilă și vor fi detașați medici pentru a asigura această unitate mobilă”.
  • „Tot legat de lipsa paturilor - spitalale Floreasca și Elias vor colabora ca să asigure personalul medical pentru spitalul modular de la Elias”.
  • „Medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu, deci care nu mai au copii la școală, vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID”.

Prefectul a făcut aceste declarații duminică seară, la sediul Prefecturii. El a anunțat că luni, începând cu ora 15.00, se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență București care va adopta noi restricții în Capitală: bucureștenii vor fi obligați să poarte măști de protecție atât în spațiile închise cât și în cele deschise -adică inclusiv pe stradă - se închid toate unitățile de învățămâmt, iar elevii se vor întoarce la cursurile online, se suspendă total activitatea restaurantelor, teatrelor, cinematopgrafelor și sălilor de jocuri de noroc timp de 14 zile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net