Primăria Capitalei a început bătălia cu «ucigașii de copaci»

Ultima actualizare:

    Mai multe echipe au declanșat tratamentele fitosanitare
Mai multe echipe au declanșat tratamentele fitosanitare

Încălzirea vremii a favorizat apariția insectelor și a bolilor care distrug copacii, plantele și arbuștii. Potrivit Ministerului Agriculturii, cei mai periculoși dăunători sunt considerați acarienii, alături de focul bacterian (ciuma de foc a frunzelor) și de viespea galbenă. Atacul acestora se manifestă ca o ”arsură” care distruge frunze, flori, lăstari, ramuri şi tulpini. Mai mult, florile pomilor se ofilesc în urma atacului, ca şi când acestea ar fi atinse de ger.

Autoritățile din toată țara au început tratamentele fitosanitare pentru prevenirea și combatarea acestor dăunători, iar cei din Primăria Capitalei nu s-au lăsat mai prejos. Campania e lansată la o săptămână de la declanșarea oficială a dezinsecției în București și a bătăliei împotriva căpușelor. Dacă împotriva dăunătorilor acționează patru echipe care au luat la rând parcurile și zonele verzi, pustii în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, dezinsecția și bătălia împotriva căpușelor este dusă de 65 de echipe în tot orașul.

Cea mai dificilă este bătălia cu țânțarii. Stropirile împotriva acestora se efectuează, în afară de parcuri, pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apă și canal administrat  de Apa Nova, dar și în rețeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica București (fostul RADET). 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net