Primăria Capitalei a început distribuirea măștilor gratuite. Pensionarii, dar și persoanele cu dizabilități primesc câte de 30 de bucăți de persoană direct la ușă. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii online.


Suntem obligați să purtăm măști atunci când mergem la cumpărături, intrăm într-o instituție publică sau privată ori circulăm cu mijloacele de transport în comun.

Dar, nu sunt deloc ieftine. La farmacii costă între 3 și 5 lei bucata, astfel că o cutie cu 30 de măști ajunge până la 150 de lei. Mult, atunci când vorbim despre veniturile pensionarilor noștri!

Primăria Capitalei le dă măști gratuite pensionarilor! Unde te înscrii ca să le primești 

Tocmai de aceea, Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București și Direcția Generală de Asistență Socială distribuie gratuit măști de protecție seniorilor aflați în situații dificile, care au cel puțin 65 de ani.

masti-gratuite-pentru-persoanee-cu-dizabilitati.jpg

Persoanele cu dizabilități deplasabile primesc și ele măști gratuite
Persoanele cu dizabilități deplasabile primesc și ele măști gratuite

Și persoanele cu dizabilități deplasabile beneficiază de această facilitate. Angajații celor două instituții merg din ușă în ușă, acolo unde sunt solicitați, și oferă solicitanților câte 30 de măști de protecție, de fiecare.

Până acum, 950 de bucureșteni, dintre care 400 de seniori, au cerut să fie ajutați cu măști de unică folosință. Dar înscrierile continuă! Dacă vă încadrați într-una dintre cele două categorii vulnerabile, trimiteți solicitările la adresele de mail: mastiseniori@cs-mb.ro, pentru persoanele vârstnice, și registratura@dgas.ro, pentru cele cu dizabilități.

Potrivit ultimei declarații făcută, ieri, 3 iunie, pe această temă, de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, e posibil să fim obligați să ne acoperim fața în spațiul public încă 3 luni de acum încolo.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ce-masti-ne-protejeaza-cu-adevarat-de-covid-19

https://www.click.ro/news/national/alerta-masti-de-protectie-periculoase-pe-piata-din-romania-sporesc-riscul-de-infectie

https://www.click.ro/news/national/cum-afecteaza-mastile-de-protectie-pielea-fetei-medicii-avertizeaza

 

 

 
 
Loading...