Primarul suspendat Neculai Onţanu rămâne în arest preventiv

Ultima actualizare:

    Neculai Onțanu este acuzat de luare de mită
Neculai Onțanu este acuzat de luare de mită

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, definitiv, joi, ca Neculai Onţanu şi secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, să fie cercetaţi în arest preventiv în dosarul de corupţie, şi au dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru avocata Loredana Radu.

Instanţa a admis astfel contestaţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a respins ca nefondate contestaţiile lui Neculai Onţanu şi Toma Şutru, scrie News.ro.

Primarul suspendat al Sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Avocata Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revândut apoi jumătate din suprafaţa de 1.000 mp pe care o cumpărase ea, către Gabriel Oprea, care a obţinut de la Primăria Sectorului 2 autorizaţia să construiască acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizată pe malul Lacului Tei, într-o zonă verde, unde nu se construieşte.

Pe Toma Şutru, procurorii DNA îl acuză că a cerut şi a primit de la acelaşi denunţător suma totală de 2.000.0000 euro, pentru a facilita  reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor în suprafaţă totală de 83.500 de metri pătraţi.

Onţanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. În februarie, Neculai Onţanu anunţa că va candida pentru al cincilea mandat la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD, dar în aprilie a renunţat atât la candidatură, cât şi la toate funcţiile politice din UNPR.

Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a apărat pe Victor Ponta, Mircea Cosma şi Nicolae Dumitru şi a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocoş. Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat susţinută de aceasta în 2010 la Academia Naţională de Informaţii. Radu este suspectată de plagierea lucrării de doctorat, ca de altfel mai mulţi doctoranzi coordonaţi de Oprea, intraţi în atenţia presei.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net