Proprietarii barurilor din Centrul Vechi: «Protestele ne bagă în faliment»

Ultima actualizare:

    Doar câţiva rătăciţi  mai traversau centrul istoricFotografii: Sever Gheorghe / David Muntean
Doar câţiva rătăciţi mai traversau centrul istoricFotografii: Sever Gheorghe / David Muntean

Barurile şi restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului erau atracţia tinerilor. Cum ieşeau de la serviciu mergeau să se relaxeze cu prietenii la un pahar de vin bun şi mâncare pe măsură. Iar în weekend aveau nevoie de rezervare ca să ocupe o masă. Asta a fost până la jumătatea lunii trecute, când au început protestele.

Acestea au luat amploare pe 1 februarie, după ce Guvernul Grindeanu a trecut Ordonanţa 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi conflictul de interese, pe furiş, în toiul nopţii. Mulţi bucureşteni au dat distracţia pe salvarea democraţiei. De atunci, îndură frigul seară de seară în Piaţa Victoriei. Iar asta se transpune într-o mare pagubă pentru patronii de localuri. Cârciumile sunt goale chiar şi sâmbăta şi duminica. “Protestele astea ne bagă în faliment. Dacă avem câteva mese ocupate, e bine. În weekend reuşeam să ne facem safteaua, cum s-ar zice”, ne-a spus patronul unui celebru local. Reporterii Click! au dat o raită prin Centrul Vechi la final de săptămână, iar străzile erau pustii. 280.000 de persoane erau cantonate duminică la Guvern, ocupate să ceară demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

simeon stalpnicul png

Nu doar în buricul Capitalei distracţia a fost dată uitării, ci şi în zonele cu multinaţionale. “De când au început protestele, o ducem rău. Corporatiştii nu mai vin nici la prânz să mănânce. Pleacă devreme de la serviciu, au primit liber. Şi seara e la fel. Vânzările au scăzut cu vreo 30%”, se plânge unul dintre cei care şi-au deschis restaurant în Pipera, într-o mare de turnuri de sticlă. Iar situaţia nu pare să se schimbe prea curând. Oamenii nu vor să renunţe la cauza lor până când revendicările lor nu vor fi auzite şi puse în practică. Ordonanţa 13 a fost abrogată duminică, dar nu este suficient pentru ei. Vor alt guvern şi urmăresc cu atenţie cum se va transpune documentul anulat în lege. Pentru că le este teamă că toate articolele care i-au înfuriat atât de tare vor fi trecute de parlamentari. Şi asta nu vor să se întâmple cu nici un preţ. Altfel, marea de oameni furioşi se va muta la Piaţa Constituţiei, în faţa Casei Poporului.


    Localurile din centru  au dus lipsă de clienţi
Localurile din centru au dus lipsă de clienţi
image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net