Protest de amploare în faţa Guvernului! Traficul a fost blocat timp de câteva ore

Ultima actualizare:

    Oamenii au scandat lozinci împotriva GuvernuluiFoto: arhivă personală
Oamenii au scandat lozinci împotriva GuvernuluiFoto: arhivă personală

Sâmbătă seară protestatarii şi-au dat din nou întâlnire în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară. În Capitală, aproximativ 5000 de oameni cer demisia Guvernului şi scandează ”PSD, ciuma roşie”, ”Hoţii!” şi ”Demisia!”. Traficul a fost restrictionat pe Bulevardul Kiseleff de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei.

Update 22.00: Traficul a fost reluat. 

Sâmbăta aceasta a fost o zi care a stat din nou sub semnul protestelor. Sute de oameni au ieşit în stradă nu doar în Bucureşti, ci şi şi în alte oraşe din ţară. Preşedintele Klaus Iohannis le transmite oamenilor care protestează sâmbătă seara în Bucureşti şi în alte oraşe că ”e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ”.

”Am senzaţia de multe ori că ne afundăm într-o gaură de antieuropenism, de diletantism, de populism, din care o să ieşim din ce în ce mai greu”, a mai afirmat preşedintele.

În urma protestului, a fost închis traficul rutier pe Bulevardul Aviatorilor de la Arhitect Ion Mincu spre Piaţa Victoriei.

Sute de persoane protestează şi în ţară, la Sibiu, Cluj-Napoca şi Iaşi. Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa pe pagina de Facebook a protestului. Manifestaţii asemănătoare sunt programate şi în restul ţării, în oraşe precum Constanţa, Braşov, Sibiu, dar şi în diaspora. Oamenii acuză coaliţia PSD-ALDE că nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală şi îndepărtează România de standardele europene şi democratice şi o aruncă într-un regim în care domnesc doar interesele celor care au acces la politică.


    Piaţa Victoriei a fost locul unde protestatarii şi-au dat întâlnire sâmbătăFoto: arhivă personală
Piaţa Victoriei a fost locul unde protestatarii şi-au dat întâlnire sâmbătăFoto: arhivă personală

"De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

De asemenea, românii din diaspora au anunţat că vor fi solidari cu cei din ţară, astfel că vor protesta în Olanda, Spania (Bilbao - Plaza Circular Nr. 4, în faţa Consulatului), Marea Britanie (The National Assembly for Wales), Irlanda (Ambasada României). Italia (Milano - Consulatul General al României) Germania (München - Consulatul General al României, Franţa (Paris - Trocadéro, Parvis des Libertés et des Droits de l'Homme), Islanda (Reykjavík), Canada (Toronto), Austria (Viena - Wiener Staatsoper), Germania (Würzburg – Marktplatz).

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net