Protest inedit în Piața Victoriei! Manifestanții au avut parte de un recital la pian

Ultima actualizare:

    Pianistul Davide Martello a concertat în Piața Victoriei Foto: Dorin Constanda
Pianistul Davide Martello a concertat în Piața Victoriei Foto: Dorin Constanda

Sâmbătă, 8 septembrie, are loc un nou prostest anti-guvernamental în Piața Victoriei, pe ritmuri de muzică de pian însă. Pianistul de origine germană Davide Martello, cunoscut pentru concertele pe care le susține în diverse zone de conflict, le-a oferit protestatarilor din fața Guvernului un adevărat spectacol. Acesta a cântat melodii cunoscute, sub privirile încântate ale manifestanților.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare cu câteva zile în urmă și a fost organizat de comunitățile Corupţia Ucide şi Rezistenţa. Manifestanții s-au putut aduna în Piața Victoriei începând cu ora 18:00, iar concertul oferit de pianist a început o oră mai târziu, în jurul orei 19:00. Pianistul Davide Martello este cunoscut pentru spectacolele oferite în mai multe zone de conflict din lume, precum Piaţa Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Euromaidanul din Kiev şi în Afghanistan.

Manifestația a fost denumită „Gust de libertate” și are ca scop solidaritatea celor prezenți cu victimele abuzurilor protestelor din 10 august, când Jandarmeria Română a acționat în forță asupra manifestanților. „La aproape o lună de la evenimentele din 10 august, ne întâlnim în acelaşi loc ca să demonstrăm că suntem mulţi, uniţi şi puternici, şi că gustul pentru libertate nu poate fi îndepărtat nici cu gaze lacrimogene, nici cu pulane, nici cu tunuri cu apă. De asemenea, e un bun prilej să le arătăm că îi vedem în continuare, ştim că singura lor preocupare este cum să dea OUG pentru amnistie şi graţiere şi nu vom permite aşa ceva. Alături de noi se va afla, de la ora 19:00, cel care şi-a dus pianul pentru a cânta în multe zone de conflict din lume (în Piaţa Taksim din Istanbul, la Bataclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan) - Klavierkunst - Davide Martello. Este important să păstrăm tăcerea pentru a putea asculta cântecul său pentru libertate şi justiţie. Ne vedem Sâmbătă 8 septembrie de la ora 18:00 în Piaţa Victoriei cu gust de libertate şi respect pentru victimele abuzurilor”, a fost descrierea evenimentului, organizat pe rețelele de socializare.

Reprezentaţia pianistului german Davide Martello a început în jurul orei 19.00. Artistul a interpretat, la începutul concertului, în prezenţa câtorva sute de oameni, melodiile „Imagine”, „Bella Ciao”, „Let It Be”, „Yesterday”, precum şi tema centrală a filmului „Star Wars”. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, Martello a declarat că a decis să vină la Bucureşti după ce a citit ştiri referitoare la protestul din 10 august, la care au participat peste 100.000 de români şi care a fost reprimat violent de Jandarmerie.Pianistul a vorbit la portavoce, emoţionat și cu lacrimi în ochi, în faţa sutelor de oameni adunaţi în Piaţa Victoriei: „Mă bucur tare mult să fiu aici. Este vorba despre libertate. Îmi pare rău, sunt extrem de emoţionat acum. Sper ca prin muzica mea să dau o mână de ajutor“, a susținut Martello într-o scurtă pauză a concertului, conform sursei anterior menționate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net