Puterea exemplului: Campania „Dăruieşte o picătură de viaţă”, o tradiţie la Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”-Titan din Bucureşti

Ultima actualizare:

    Campania de donare de sânge “Dăruieşte o picătură de viaţă” s-a desfăşurat miercuri, 12 noiembrie
Campania de donare de sânge “Dăruieşte o picătură de viaţă” s-a desfăşurat miercuri, 12 noiembrie

Motivaţi de lipsa unităţilor de sânge din spitalele Capitalei şi de dorinţa de a-şi ajuta semenii aflaţi pe patul de suferinţă, numeroşi tineri şi adulţi au venit în curtea Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan din Capitală să doneze sânge şi în acest an.

Preoţii slujitori ai Bisericii “Sfântul Nicolae” din această parohie  vor ca inţiativa lor, începută cu trei ani în urmă, să fie un exemplu prin care să-i sensibilizeze pe toţi credincioşii parohiei să doneze sânge şi prin aceasta să facă o faptă bună, pentru că aceste campanii de donare de sânge sunt de mare ajutor pentru că salvează mai multe vieţi. Campania de donare de sânge “Dăruieşte o picătură de viaţă” organizată de Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan din Capitală, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, s-a desfăşurat miercuri, 12 noiembrie, în trapeza din curtea bisericii. Cadrele medicale i-au îndrumat pe voluntari să completeze fişele de donare şi le-au recoltat câteva picături de sânge pentru analize. Din grupul voluntarilor, apţi să doneze sânge, au fost selectaţi 35 de donatori. Au fost şi credincioşi care, datorită vârstei sau problemelor de sănătate, n-au putut să doneze sânge, dar au donat alimente voluntarilor donatori.  

De asemenea, donatorii de sânge au beneficiat de o masă consistentă din partea Parohiei, de adeverinţe pentru obţinerea unei zile libere şi pentru reducerea la transportul în comun. Bonurile de masă de care beneficiază donatorii de sânge au fost dăruite săracilor şi vârstnicilor din parohie.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net