Răspunsul Primăriei Capitalei după schelele prăbușite în centrul Bucureștiului

Ultima actualizare:

    Doar ca prin minune nu au existat victime în urma prăbușirii schelei de pe Bulevardul Știrbei VodăFoto: captură video
Doar ca prin minune nu au existat victime în urma prăbușirii schelei de pe Bulevardul Știrbei VodăFoto: captură video

Scene desprinse din filme au avut loc vineri după-amiază, 21 iunie, în Capitală, după ce schela imensă a unui bloc s-a desprins de clădire și s-a prăbușit pe Bulevardul Știrbei Vodă, nu departe de Ateneul Român, o zonă centrală și intens circulată a Bucureștiului. Din fericire, nu au existat victime, însă în urma incidentului s-au ivit o mulțime de întrebări.

Mai mult, și pe Bulevardul Elisabeta se putea întâmpla o situație similară, dacă nu se intervenea la timp. La câteva străzi distanță de zona Știrbei Vodă, o altă schelă a căzut parțial, tot din cauza cântului puternic. Primăria Capitalei a reacționat la incident și a comunicat că respectivele imobile se află într-un proces amplu de consolidare.

"Au fost respectate normele în vigoare"

„În cazul ambelor imobile, aceste schele metalice au fost montate de către o firmă specializată în acest domeniu, care este și proprietara schelelor metalice. Între această societate și Compania Municipală Consolidări București există un contract de închiriere și mentenanță. Pentru montajul acestor schele au fost respectate normativele în vigoare, iar societatea care le are în proprietate deține toate autorizațiile necesare. De asemenea, toate aceste schele sunt verificate după fiecare episod de vreme rea. Plasa imprimată (mesh) montată pe schelă are, în primul rând, rol de protecție și este obligatorie în cazul șantierelor aflate în aglomerări urbane. Această plasă nu a fost montată doar pentru a promova campania derulată de Primăria Capitalei, așa cum tendențios se insinuează”, arată Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Oamenii spun că nu au văzut pe nimeni lucrând

Conform stirileprotv.ro, un bărbat din zona afectată a spus că schelele au fost montat de cel puțin cinci luni, dar că în acest timp nu a văzut și muncitorii care ar trebui să lucreze la consolidarea clădirilor.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net