Razie în Bucureşti. Sute de maşini şi motociclete avariate şi poluante, descoperite în trafic

Ultima actualizare:

    Motocicliştii şi soferii auto, controlaţi de poliţie, în miez de noaptefoto: BPR
Motocicliştii şi soferii auto, controlaţi de poliţie, în miez de noaptefoto: BPR

Poliţia Rutieră a Capitalei a făcut, ieri noapte, o razie pe mai multe străzi din Bucureşti. Au fost controlate zeci de maşini şi motociclete, iar amenzile au fost cu duiumul. Poliţia i-a sancţionat pe conducătorii de maşini şi motociclete care circulau cu vehicule care nu corespundeau tehnic şi erau poluante.

Agenţii de circulaţie şi inspectorii Registrului Auto Român au „vânat” maşinile şi motocicletele cu defecţiuni sau care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Este vorba despre o acţiune care are în vedere diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere care au principala cauză de producere defecțiunile tehnice ale vehiculelor, precum și in scopul dispunerii măsurilor legale corespunzătoare și implicit a diminuării disconfortului fonic produs de autoturismele şi motocicletele cărora le au fost efectuate modificări ale sistemului de evacuare.

Acest dispozitiv face zgomot infernal
Acest dispozitiv face zgomot infernal

Au fost amendaţi cei care au avut probleme la sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, faruri, semnalizare, cei care şi-au aplicat pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale folii sau tratamente termice, altele decât cele omologate.

Potrivit Brigăzii de Poliţie a Capitalei, au fost  controlate peste 135 autovehicule și aplicate 78 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 23.500 lei. Din totalul sancțiunilor, 68 au fost aplicate pentru deficiențe tehnice, deficiențe la sistemul de evacuare a noxelor și noxe emise peste limita legal admisă.

În cadrul activităților de control, au fost retrase 35 certificate de înmatriculare, 25 dintre acestea aparținând motocicliștilor.

Controale în trafic şi la Timişoara

A fost razie noaptea trecută, în Timișoara și în localitățile din apropiere. Peste o sută de polițiști au fost angrenați în acțiune. Sute de autovehicule verificate, persoane legitimate și amenzi în valoare totală de peste 65.000 de lei, bilanțul total al acțiunii, potrivit debanat.ro.

Au fost verificate 505 autovehicule, legitimate 897 de persoane și controlate 24 de localuri.

Amendaţi pentru taximetrie ilegală

Poliţia Română a efectuat, în perioada 1-24 august, verificări la firmele de transport de persoane, descoperindu-se că peste 1.000 de şoferi fac ilegal transport de persoane contra-cost.

Peste 900 de autovehicule au fost imobilizate

În total, au fost controlate 130.223 de autovehicule și 89 de societăți comerciale, fiind constatate 673 de infracțiuni (31 de natură economică, 457 la regimul circulaţiei rutiere și 185 de alte feluri), anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„Au fost aplicate peste 9.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5.219 la O.U.G. nr. 195/2002, 1.518 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 1.264 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 1.021 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative. Au fost efectuate 47.141 de testări cu etilotestul, fiind reținute 237 de permise de conducere şi retrase 1.003 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliţia anunţă că acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Citeşte şi: 

Un medic a fost prins drogat, în Mamaia, la volanul unui bolid de lux

Uite ce riști dacă te-au prins cu telefonul la volan!

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net