Reabilitarea rețelei de termoficare. 40 km, scoși la licitație de Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Primarul Nicușor Dan a verificat șantierul unde se modernizează 13 km din rețeaua de termoficare a BucureștiuluiFoto: Digi24
Primarul Nicușor Dan a verificat șantierul unde se modernizează 13 km din rețeaua de termoficare a BucureștiuluiFoto: Digi24

Primăria Capitalei a lansat licitația publică pentru reabilitarea a aproximativ 40 de km de reţea din sistemul de termoficare al orașului. Lucrarea este împărțită în 3 loturi şi 4 obiective, cu o durată de execuţie de 12 luni şi o valoare totală a investiţiei de peste 150 milioane lei.

Bucureștenii au făcut frigul în case iarna aceasta, dar autpritățile locale au promis că totul se va schimba începând chiar din sezoul următor. Rețeaua de termoficare veche de zeci de ani va fi schimbată și au fost scoși la licitație 40 km.

„După mai mulți pași procedurali începuți în februarie, lucrările pentru reabilitarea rețelei de termoficare a Capitalei au fost publicate oficial pe site-ul SEAP. E vorba despre 40 de kilometri de rețea, cu o valoare totală estimată a lucrărilor de 150 de milioane de lei + TVA, bani din fondurile Primăriei, care se adaugă altor 13 kilometri pe care i-am început în februarie cu Energetica, compania Primăriei. Lucrările sunt împărțite în patru obiective de investiție. Așteptăm depunerea ofertelor până la termenul limită de 7 iunie 2021. Această licitație e urmarea discuției pe care am avut-o în luna februarie cu firmele de construcție din domeniu, în care Primăria Capitalei a explicat prioritățile pe care le are în privința modernizării rețelelor termice din București. Așa cum am spus, îmbunătățirea sistemului de termoficare rămâne prioritatea numărul 1 pentru București, iar cu această investiție vom ameliora problemele legate de furnizarea căldurii și apei calde”, a transmis primarul general, Nicușor Dan.

Reabilitarea rețelei de termoficare, împărțită în trei loturi

Lucrarea este împărțită în 3 loturi şi 4 obiective și are o durată de execuţie de 12 luni. Astfel:

  • Lotul 1 „ Obiectiv 1, Magistrala I Sud, tronson CM 11`-CP3-CV5/4- 5,958Km”
  • Lotul 2 „Obiectiv 3, Magistrala II Sud, tronson CM 43 – CO 2 - 4,477 Km. + Obiectiv 4, Magistrala II-III Grozăvești, tronson C 15/20 – CS 12 – 5, 526 km”;
  • Lotul 3 „Obiectiv 5, Magistrala Progresu Berceni, tronson CB 4 - CO5 - 3,9 Km”.

Potrivit anunțului de participare, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 iunie 2021, ora 15.00.

Oferta câștigătoare va fi stabilită pe baza criteriului de atribuire – „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Reabilitarea rețelei de termoficare. Din februarie se lucrează pe cel mai afectat tronson

La începutul lunii februarie, Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Energetica, a demarat lucrările pentru alţi 13 km de reţea, pe unul din cele mai afectate tronsoane - zona Ferentari, care deserveşte cartierele Rahova, Ferentari şi Sebastian.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, Nicuşor Dan a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 km de rețea principală de termoficare cu fonduri europene.

Citește și: 

Încep procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare în București. Câți kilometri vor fi reabilitați

Încep noi lucrări la conducta de termoficare a Capitalei. Pentru 40 km de rețea s-au demarat procedurile legale

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net