«Renunţ la maşină şi-mi iau bicicletă». Taxa de parcare din Bucureşti îî sperie pe şoferi

Ultima actualizare:

    Tudor Costache a rămas  șocat când a aflat cât are  de plătit pentru o oră de  parcare în centrul Capitalei
Tudor Costache a rămas șocat când a aflat cât are de plătit pentru o oră de parcare în centrul Capitalei

Haos, nervi şi multă frustrare. La două zile de la intrarea în vigoare a noilor tarife pentru parcarea în Capitală, în zona centrală, şoferii şi parcagiii se joacă de-a şoarecele şi pisica. Iar când au auzit că trebuie să plătească 10 lei pe oră, mulţi şoferi au făcut stânga-mprejur.

Bd. Nicolae Bălcescu, Piaţa Unirii, Bd Carol I, Splaiul Independenţei sunt câteva dintre arterele unde salariaţii Primăriei Capitalei pândesc şoferii care îşi opresc maşinile şi cum se dau jos le şi cer bani.

Şoferii parchează pe  trotuare, dar tot trebuie să  plătească taxa piperată
Şoferii parchează pe trotuare, dar tot trebuie să plătească taxa piperată

Elena este parcagioaică, iar treaba ei este să taxeze şoferii care staţionează pe locurile de parcare de la Piaţa Unirii, cum intri pe Bd. Bălcescu. „Avem mari probleme! Creşterea este foarte mare, iar faptul că după două ore se dublează tariful face imposibilă taxarea şoferilor. Le luăm banii pe o oră sau două şi după aia ne facem că nu îi vedem, că altfel ne linşează!”, se plânge salariata municipalităţii. Şoferii îşi fac cruce când aud cât trebuie să achite.

Parcarea din Centrul Istoric arată ca după bombardament,  dar tariful e de 5 lei pe oră
Parcarea din Centrul Istoric arată ca după bombardament, dar tariful e de 5 lei pe oră

”Ce? 10 lei pe oră? Şi după aia tarif dublu, păi cu banii ăştia îmi cumpăr bicicletă! De ce să îi dau Primăriei?”, se plânge în timp ce întinde banii şoferul Tudor Costache. Singura investiţie făcută de Primăria Capitalei odată cu lansarea majorării tarifelor e montarea de abţibilduri cu noul preţ pe panourile care indicau locurile unde staţionarea autovehiculelor se face pe bani. Nici măcar nu au fost haşurate locurile unde să laşi maşina, iar în unele părţi nici nu au fost afişate noile tarife. La câţiva zeci de metri distanţă, pe Bd Coposu, Nea Augustin, parcagiu vechi, duce muncă de lămurire cu un şofer.

“Am dat 5 lei pe oră,  deşi nu exista  nici un marcaj”,  ne-a spus Vasile
“Am dat 5 lei pe oră, deşi nu exista nici un marcaj”, ne-a spus Vasile

”Tu crezi că mie îmi place să mă târguiesc cu tine, eu sunt doar un salariat care este pus aici să ceară suma asta”, încearcă el să sensibilizeze bărbatul din faţa lui. După ce primeşte banii, ne zice cu năduf: “5 lei înţelegeam şi eu, dar 10 lei e prea de tot! Înainte ne mai dădeau şi de o ciorbă câte unii, acum sar să ne bată”, zice parcagiul veteran.Şi în cea mai mare parcare din Centrul Istoric, unde accesul se face direct din Splai, au crescut tarifele, deşi conducătorii auto se plâng că aşa-zisa parcare este un teren viran plin de cratere. “De ce le dăm porcoiul ăla de bani când eu îmi distrug maşina aici în loc să o protejez! Uăăăăăă!”, zice Vasile.

Click! spune


    Vechile panouri cu 1,5 lei  pe oră sunt încă pe străzi
Vechile panouri cu 1,5 lei pe oră sunt încă pe străzi

Proiectul prin care au fost scumpite tarifele de la 1 iulie a împărţit Capitala în trei zone, iar cel mai mult plătesc şoferii care staţionează în zona 0, adică pe arterele din jurul celor patru parcaje mari din centrul Capitalei: parcajul subteran de la Intercontinental, parcajul subteran de la Piaţa Universităţii, parcajele supraterane de la Piaţa Unirii şi Cocor. Aceştia dau de două zile, de la 1,5 lei la 10 lei pe oră.

Investițiile Primăriei  în parcări se rezumă la  panouri cu noul tarif
Investițiile Primăriei în parcări se rezumă la panouri cu noul tarif
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net