Cristian Popescu Piedone este noul primar al sectorului 5, după o luptă strânsă cu Cristian Băcanu. Exit poll-urile de la închiderea urnelor dădeau egalitate între cei doi candidați, însă numărătoarea voturilor îl arată câștigător pe Piedone.


Luni, 28 septembrie, la ora 10, BEC îl dă învingător la sectorul 5 pe Cristian Popescu Piedone, cu 28,02% din totalul voturilor exprimate, urmat de PNL-istul Cristian Băcanu (25,55%). Piedone a candidat din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), partidul lui Dan Voiculescu.

Cristian Băcanu și-a recunoscut înfrângerea

„Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”, a scris Băcanu pe pagina de Facebook.

Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare

Piedone a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, în prima instanță, în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Apelul trebuia judecat în 18 septembrie, dar a fost amânat pentru 30 septembrie 2020.

 
 
Loading...