Școală și grădiniță nouă, în nordul Capitalei, în cartierul Greenfield. Construcția lor va începe până la sfârșitul anului, anunță Primăria Sectorului 1. Copiii din această zonă au cea mai apropiată unitate de învățământ la 4 km distanță de casă.


Până la sfârșitul acestui an, Primăria Sectorului 1 va demara construirea unei grădinițe și a unei școli publice pentru copiii din zona de nord a Capitalei.

În ședința de ieri, 28 mai, consilierii locali au cerut Primăriei Capitalei un teren, de 9.620 de mp, pe care să-l dea spre administrare primăriei de sector.

Acesta este intravilan și este situat pe Aleea Teișani, în zona cartierului Greenfield, aflat la marginea Pădurii Băneasa.

copii-cartier-greenfield.jpg

În jur de 3.000 de locatari sunt cartierul Greenfield, dintre care 1.000 sunt copii
În jur de 3.000 de locatari sunt cartierul Greenfield, dintre care 1.000 sunt copii

Autoritățile doresc să construiască pe el o școală și o grădiniță.

Părinții s-au plâns că cea mai apropiată unitate de învățământ se află la 4 km distanță de casă și că le este greu să-i ducă zi de zi, prin traficul aglomerat.

Școală și grădiniță nouă, în nordul Capitalei, în cartierul Greenfield. Copiii merg 4 km ca să facă carte

”Prin construirea acestei unități de învățământ rezolvăm cel puțin două probleme cu care se confruntă această zonă: lipsa accesului la educație a copiilor în proximitatea locuinței și traficul aglomerat generat, printre altele, și de transportul elevilor la școală. Ne-am luat angajamentul față de comunitatea din zona de nord să găsim o soluție la aceste probleme și vrem să ne ținem de cuvânt”, a declarat Primarul Dan Tudorache.

Școala și grădinița vor avea acces direct la un drum public și vor putea învăța în ele aproximativ 1.000 de copii.

  • grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă, o sală multifuncțională, un cabinet medical + izolator, un oficiu alimentar, spații administrative, spații tehnice și o curte de joacă acoperită;
  • în școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), o sală afterschool, o bibliotecă, o sală de sport + vestiare, un foaier multifuncțional, un cabinet logopedic, un cabinet de consiliere pedagogică, un cabinet medical + izolator, un spațiu bufet + oficiu alimentar, un magazin școlar, o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită, un atelier de mentenanță, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spații tehnice și administrative.

În prezent, în zona de nord a sectorului 1, locuiesc în jur de 1.500 de copii de vârstă școlară și preșcolară.

plan_puz_aleea_teisani-drumul_padurea_neagra.jpg

Acesta este Planul Urbanistic Zonal
Acesta este Planul Urbanistic Zonal
Foto: Primăria Sectorului 1

 

 
 
Loading...