Școli și grădinițe fără căldură. Primăria Sectorului 5 a făcut reclamație la Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

    Și în alte zone ale țării, elevii au fost ținuți în frig la școalăFoto: Pro tv
Și în alte zone ale țării, elevii au fost ținuți în frig la școalăFoto: Pro tv

Nu doar spitalele nu au căldură, ci și unitățile de învățământ din București! Primăria Sectorului 5 a făcut reclamație la Primăria Capitalei și arată că mai multe școli și grădinițe au probleme cu furnizarea agentului termic. Primarul Piedone îi transmite lui Nicușor Dan că cei mici nu pot fi ținuți în frig, începând de luni, 8 februarie, când sunt așteptați în bănci.

Elevii și preșcolarii se întorc din 8 februarie la clase, însă, e posibil să tremure de frig! Mai mulți directori de unități de învățământ din sectorul 5 s-au plâns primarului Cristian Popescu Piedone că se confruntă cu probleme în ceea ce privește furnizarea agentului termic.

”Din cele 55 de unități de învățământ, 38 au centrală termică. Astfel că la nivelul sectorului 5, 17 școli și grădinițe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde și a căldurii fiind efectuată de Compania Municipală Termoenergetica București. Dintre acestea, 9 școli și grădinițe au probleme cu căldura”, au transmis reprezentanții Pirmăriei Sectorului 5.

Nouă școli și grădinițe din sectorul 5 nu au căldură

Potrivit acestora, este vorba despre Liceul Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială nr.126, Școala Gimnazială nr. 131, Școala Gimnazială nr. 144, Școala Gimnazială nr. 188, Școala Gimnazială nr. 280, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Grădinița nr. 35 și Grădinița nr. 185.  

În acest sens, Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Capitalei, în care se solicită găsirea unei soluții rapide.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone: ”Nu putem ține copiii în frig”

„Copiii merită să se reîntoarcă la școală, însă nu cu orice preț. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ținem în frig! În nici o școală din sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizații pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiții optime și în siguranță”, a transmis Piedone. Primarul a spus clar că nu va permite ca școlile să fie încălzite cu aeroterme sau alte tipuri de aparatură, cu atât mai mult cu cât primăria plătește facturi mari către Termoenergetica, dar, din păcate, agentul termic furnizat nu este la parametrii corespunzători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net