Școlile din București unde se organizează alegeri vor fi închise pentru elevi în perioada 24-29 septembrie

Ultima actualizare:
Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la data de 18 septembrie
Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la data de 18 septembrie

În zilele de 24, 25, 28 și 29 septembrie, școlile din București unde se organizează alegeri vor fi închise pentru elevi și profesori. Scopul este de a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. În tot acest timp, cursurile se vor ţine online. Decizia suspendării cursurilor a fost luată de Prefectura București, într-o ședință extraordinară care a avut loc azi.

Alegerile închid școlile din București

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, se arată în comunicatul citat de edupedu.ro. Concret, este vorba despre zilele de joi –vineri înainte de alegeri și de zilele de luni și marți după alegeri.

312 școli „roșii” la nivel național

  • Unele unități de învățământ deja s-au închis mai devreme. Spre exemplu, liceul de Metrologie Traian Vuia din sectorul 4, precum și grădinița 185 din sectoru 5 au trecut la scenariul roșu. La nivel național, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat azi, 18 septembrie, că 312 școli sunt în acest moment în scenariul roșu, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.


    Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la data de 18 septembrieFoto: MEC
Dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la data de 18 septembrieFoto: MEC
  • 4.391 de unități de învățământ sunt în scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 12.953 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net