În sectorul 6, senzori de poluare în 5 școli. Vor măsura particulele în suspensie, dar și gazele periculoase din aer

Ultima actualizare:

    Astfel de senzori de poluare vor fi montați în școlile din sectorul 6Foto: Inquam
Astfel de senzori de poluare vor fi montați în școlile din sectorul 6Foto: Inquam

Proiect pilot în sectorul 6! În cinci școli se instalează senzori de poluare. Timp de un an, aceștia vor măsura particulele în suspensie, dar și gazele periculoase din aer.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a participat, pe 17 iunie, la lansarea proiectului City Air, în sectorul 6, primul program naţional de monitorizare a calității aerului în interiorul și în preajma unităților de învățământ.

În prima etapă, se vor monta câte doi senzori care vor monitoriza local nivelul poluării.

Aceștia vor fi amplasați în interiorul și în exteriorul școlilor și vor măsura, timp de un an, particulele în suspensie PM 1, PM 2.5, PM 10 umiditatea, presiunea și temperatura și gazele periculoase din aer, ce au un efect extrem de nociv asupra sănătății.

Datele colectate vor fi apoi stocate și prelucrate într-o aplicație dedicată, pe platforma map.cityair.ro.

Școlile în care vor fi montați senzori de poluare

Unitățile de învățământ participante la proiect sunt: Colegiul Tehnic Petru Maior, Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu, Şcoala Gimnazială Regina Maria, Şcoala Gimnazială nr.279, Şcoala Gimnazială nr.163. Proiectul City Air are și o latură educațională, iar Autoritatea locală a Sectorului 6 promovează în rândul elevilor importanţa protejării mediului și metodele de reducere a poluării.


    Autorități locale, centrale, dar și medici s-au întâlnit pentru a disuta despre problema poluării în București, la lansarea proiectului City AirFoto: Primăria sectorului 6
Autorități locale, centrale, dar și medici s-au întâlnit pentru a disuta despre problema poluării în București, la lansarea proiectului City AirFoto: Primăria sectorului 6

Preocuparea actuală pentru mediu, reciclare, combaterea poluării și a schimbărilor climatice trebuie insuflată încă de la vârste fragede. Poluarea acționează în mod tacit, apar bolile pulmonare, copiii dezvoltă alergii respiratorii care mai târziu pot deveni boli grave.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu: ”Dacă există o sursă de poluare, ai suspendat activitatea”

“Trebuie să lucrăm la schimbarea de comportament a populației în ceea ce privește mobilitatea, să folosim mai mult transportul în comun. Consider că una dintre sursele de poluare în sector o reprezintă parcările ad-hoc amenajate pe lângă bloc. Importantă este educarea civică, începând cu cei mici și până la noi adulții. Împreună deschidem un drum în București. Începem cu cele cinci școli înscrise în proiect, dar trebuie să ajungem la 500 de senzori care trebuie distribuiți extrem de bine. Senzorii ne ajută să conștientizăm problema și apoi, alături de Poliția Locală, să intervenim. Dacă există o sursă de poluare, de exemplu, un șantier, ai suspendat activitatea până se iau măsurile necesare, dacă un bulevard este foarte aglomerat, Primăria Capitalei își asumă să închidă circulația pe acea arteră. Aceste elemente care țin de smart city trebuie să ajute în prioritizarea deciziilor și a bugetelor”, a spus Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

Citește și: 

Poluare record în București. 7 metode să te ferești de otrava din aer

Cele mai importante surse de poluare din casă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net