Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, a început de astăzi noi tratamente împotriva țânțarilor, căpușelor și șobolanilor. Pentru eficientizarea campaniilor, Compania Municipală Eco Igienizare București a pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon, 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu țânțarii, șobolanii sau căpușele.


Potrivit Municipalității, echipajele CMEIB S.A duc două campanii împotriva țânțarilor: una pentru combaterea larvelor iar alta pentru combaterea adulților.

 

Cum sunt aplicate tratamentele împotriva țânțarilor

 

Operațiunile pentru combaterea larvelor se desfășoară în zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetație dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei. Este al treilea tratament din acest an împotriva larvelor de țânțari. De astăzi, comandourile anti-țânțari execută dezinsecția pe lacurile aflate în administrarea Primăriei Municipiului București, respectiv Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și lacul din Parcul Mogoșoaia. Substanța folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC. Aceasta este aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor. În același timp a început aplicarea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea țânțarilor adulți pe tot perimetrul Municipiului București. Substanța folosită pentru combaterea țânțarilor adulți este MICROSIN, substanță biocidă aprobată de Ministerul Sănătății.

 

Câte echipaje execută dezinsecția în București

 

Comandourile anti-țânțari intervin cu 12 utilaje de mare capacitate și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile. Acțiunile de combatere a țânțarilor adulți se realizează în intervalul orar 22.00 – 5.00. Intervențiile operatorilor CMEIB S.A. presupun acțiuni zilnice în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Municipiului București, după cum urmează:
-spațiile verzi de pe aliniamentele stradale;
-spații deschise din domeniul public și privat al PMB (ex. parcuri, spații verzi aferente blocurilor);
- locuri de agrement, terenuri de sport;
-cimitire;
- terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice;
- teren aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe;
-piețe și târguri agroalimentare;
-alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București.

 

stropire_capuse.jpg

Așa sunt atacate căpușele
Stropiri împotriva căpușelor

 

Stadiul combaterii căpușelor

 

A început o nouă fază a combaterii căpușelor. Este vorba de aplicarea celui de al doilea tratament împotriva acestor insecte în toate parcurile și pe spațiile verzi aflate în subordinea Municipalității, urmând ca pe parcursul lunii august să se deruleze cel de-al treilea tratament din cele patru incluse în Programul Unitar Anual (PUA) aprobat pentru 2021. Substanța folosită pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, aceeași folosită și pentru combaterea țânțarilor adulți.

 

deratizare_0.jpg

Deratizare
Pregătirea capcanelor pentru șobolani

 

Stadiul deratizării în București

 

În ceea ce privește tratamentele de deratizare, acestea se fac pe spațiile verzi care aparțin Primăriei Capitalei, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB. Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

 

 

 

 

 

 

Citește și

 

 

 


Veste bună! Încep tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor, în București. Cât costă deratizarea și dezinsecția

 

Hotline la Primăria Capitalei pentru sesizări privind țânțarii, șobolanii și căpușele

 
 
Loading...
Citeste tot despre: