Start la programul de susținere a cuplurilor infertile. Primăria a definitivat regulamentul

Ultima actualizare:

    Cuplurile eligibile vor primi o șansă de a face copii cu intrevenții medicale
Cuplurile eligibile vor primi o șansă de a face copii cu intrevenții medicale

Reprezentanții Primăriei Capitalei anunță că au definitivat regulamentul după care se va derula programul de susținere financiară a cuplurilor cu probleme de infertilitate. Conform Municipalității, documentul va putea fi consultat începând cu ziua de joi, 3 mai 2018. Ce informații conține regulamentul.

Programul „O șansă pentru cuplurile cu infertilitate” va fi derulat de primărie prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), instituție care a definitivat regulamentul după care vor putea fi atras sprijinul financiar. E vorba de o sumă de 13.800 de lei, acordată în două tranșe cuplurilor care au o recomandare pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Banii vor fi acordați sub formă de vouchere, iar prima tranșă (4.600 de lei) va intra în posesia cuplurilor acceptate pentru efectuarea tratamentului de stimulare ovariană. În etapa a doua, cuplurile vor primi un voucher în valoare de 9.200 de lei, pentru intevenția propriu-zisă de fertilizare in vitro.

Regulamentul final poate fi consultat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Proiect FIV. Începând cu data de 4 iunie 2018, potențialii beneficiari se pot adresa farmaciilor înscrise în program, pentru achiziționarea tratamentelor medicamentoase care se fac înainte de fertilizare, și clinicilor medicale care efectuează proceduri de FIV.


    Înainte de procedura de FIV, cuplurile vor urma un tratament medicamentos
Înainte de procedura de FIV, cuplurile vor urma un tratament medicamentos

Cui se adresează programul

Pentru a se putea înscrie în program, cuplurile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

Ambii membri ai cuplului să aibă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;Cuplu autolog și/sau cupluri în care partenerul suferă de azoospermie;Vârsta femeii să fie cuprinsă între 24 și 45 de ani;Domiciliu stabil sau reședința în București pentru parteneră, obținute cu cel puțin șase luni înainte de începerea proiectului.Recomandare de la medic specialist pentru efectuarea FIV.

„Toate etapele acestui proiect se vor desfășura complet transparent, ASSMB afișând, atât la sediul din str. Sfânta Ecaterina, nr. 3, Sector 4, București, precum și pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numărul dosarelor depuse, numărul celor aprobate, dosarele incluse în lista de așteptare; numărul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate)”, spun reprezentanții Municipalității. Conform acestora, banii alocați în acest an vor ajunge pentru efectuarea a 1.000 de proceduri.

Proiectul subvenționării intervențiilor FIV este inițiat de primarul general Gabriela Firea, care a trecut și ea printr-o procedură de fertilizare in vitro. Detalii AICI.

De asemenea, lista cu unitățile sanitare specializate în FIV și farmaciile eligibile va fi afișată pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anunțat), precum și pe site-urile unităților sanitare și ale farmaciilor care vor face parte din proiect, spun edilii. Consultați AICI o listă cu cele mai cunoscute 12 centre de fertilizare in vitro din România!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net