Staţia de metrou „Eroilor 2” va fi redenumită „Opera Română”

Ultima actualizare:

     Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific
Metrorex va redenumi staţia de metrou „Eroilor 2” în „Opera Română”, cu titlu onorific

Staţia de metrou „Eroilor 2” va fi redenumită „Opera Română” până la sfârșitul anului, a anunțat Metrorex, scrie news.ro. Opera Naţională Bucureşti împlineşte anul acesta 100 de ani iar Metrorex va redenumi staţia de metrou cu titlu onorific, până la sfârşitul anului.

Iniţiativa a pornit din ideea ca România să se alinieze marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă, transmite ONB. 

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net