Stupoare la centrul de vaccinare: „Asistenta a încercat să mă convingă să nu fac vaccinul”

Ultima actualizare:

    S-a întâmplat la un centru de vaccinare din BucureștiFoto: Shutterstock
S-a întâmplat la un centru de vaccinare din BucureștiFoto: Shutterstock

Campania de vaccinare din România merge bine, suntem fruntașii Europei, dar „orice pădure are uscăturile ei”. Concret, și la noi se mai fac greșeli, mai apar tot felul de situații bizare sau revoltătoare. O astfel de situație a avut loc ieri, la centru de vaccinare de la Circul Globus, București.

Scriitoarea Mihaela Baran a povestit pe pagina sa de Facebook cu asistenta care i-a luat temperatura a încercat vreme de 10 minute s-o convingă să renunțe la vaccinare și să plece acasă. „M-am dus frumos, destul de timorată, că ați văzut și voi că paranoia se mai ia, nah, mi-au luat temperatura și mi-au vârât două formulare, în față, să le completez. Cât completam eu, a venit, din nou, doamna asistentă, sau ce era ea, să-mi ia temperatura, că cică prima n-a fost concludentă. În fine. Apoi, preț de 10 minute, cât am completat, doamna cu termometrul a încercat să mă convingă să plec acasă. Să nu fac vaccinul, că ăștia fac teste pe noi. Șoșoacă doi, oameni buni! Același limbaj, aceeași febrilitate, aceleași bălmăjeli prostești, pe care nu prea te aștepți să le auzi de la un cadru medical. N-am știut ce să fac. În primă fază am vrut să ridic Circul în picioare, apoi m-am gândit că nu prea vreau să am job-ul cuiva pe conștiință, mai ales în perioada asta, dar domnule Vlad Voiculescu, nu ați putea să-i dați doamnei cu termometru altă sarcină? Alta decât aceea de a convinge oamenii să plece acasă? Zic și eu...”, a scris Mihaela Baran.

Și alții au trecut prin experiențe similare

Nu este singura care a pățit așa ceva. Pe rețelele sociale, și alții au povestit cu s-au intersectat cu cadre medicale reticente sau prost informate în ceea ce privește vaccinarea. „Da. Și eu am pățit cu un doctor care m-a luat la întrebări, pe un ton agresiv, că de ce îmi vaccinez copilul de 16 ani și două luni. Initial a refuzat sa îl vaccineze, deși aveam programare făcută pe platforma. Era și foarte “bine” informat, în sensul că mi-a spus că nu se face vaccin sub 18 ani. Nici nu m-a crezut când l-am informat ca Pfizer se face de la 16. A dat vreo câteva telefoane, inclusiv la coordonatorul de centru, și intr-un final am putut vaccina copilul”, a povestit Adela Radu.

„Și mie mi s-a întâmplat asta când am sunat încercând să mă programez pe platforma de vaccinare. Mi-a răspuns un domn care vorbea cu accent moldovenesc și mi-a spus că toți colegii dânsului sunt vaccinați, dar el nu are de gând să se vaccineze, decât dacă aduc în România vaccinul Sputnik. A fost o conversație de vreo 12 minute, care s-a încheiat cu mine încercând să îl conving pe domnul respectiv că este bine să se vaccineze”, a scris Elena Velicu.

Laura Cîrlan a avut o experiență bizară atunci când a chemat salvarea, pentru a i se face testul PCR, care a ieșit pozitiv. „Am întrebat-o pe doamna de la salvare când mă pot vaccina, având în vedere că am luat virusul, iar dânsa mi-a răspuns: „dar de ce să faceți vaccinul? De ce să băgați lucruri străine în corp? Și-așa nu știu de ce ne-ați chemat, chiar vreți să stați în carantină?”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net