E început de an și mulți români s-au grăbit să plătească taxele și impozitele locale pentru 2019. Astfel că cei de la Primăria Sectorului 1 au anunțat că au prelungit programul la ghișee până la jumătatea lunii.


Până la jumătatea lunii ianuarie 2019, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor avea program prelungit.

Astfel, în perioada 3- 14 ianuarie 2019, casieriile din Bulevardul Banu Manta nr. 9, Str. Piața Amzei nr. 13, Calea Griviței nr. 208-210 și Str. Pajurei nr. 13 vor funcționa, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Această măsură a fost adoptată pentru recuperarea zilelor de 24 și 31 decembrie 2018, care au fost declarate de Guvern zile libere pentru salariații din sectorul bugetar.

Alte metode de plată a taxelor și impozitelor 2019

Pe lângă plata în numerar și plata prin mandat poștal, pentru a reduce birocrația, contribuabilii pot achita datoriile prin ghiseul.ro, prin internet banking sau cu cardul. Dacă recurgi la ultima variantă, ai parte și de beneficii:

  • Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
  • Nu plătești comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
  • Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
  • Site-ul este securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
  • Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Ce trebuie să faci ca să plătești taxele și impozitele 2019 din fața calculatorului

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea "Lista conturi IBAN".

Persoanele fizice care plătesc integral debitul anual, înainte de 31 martie 2019, beneficiază de 10% reducere. Tocmai de aceea, încă din 3 ianuarie, când a fost prima zi de lucru pe anul acesta, mulți români au format cozi la ghișee.  

 
 
Loading...