Telefon pentru ajutor de urgență. Persoanele izolate și bătrânii primesc alimente și li se duce gunoiul

Ultima actualizare:

    Produsele sunt duse la persoanele izolate la domiciliu cu ambulanțaFotografii: Primăria Sectorului 6
Produsele sunt duse la persoanele izolate la domiciliu cu ambulanțaFotografii: Primăria Sectorului 6

Trăim vremuri grele, la care nu ne-am fi gândit niciodată. Sunt zeci de mii de oameni izolați de autorități, care nu pot ieși din casă pentru a-și face cumpărăturile sau să-și ducă gunoiul. Lor li se alătură și bătrânii uitați de familii. Pentru cei care locuiesc în sectorul 6 al Capitalei există o soluție. Sună la liniile de urgență și sunt ajutați.

Datele oficiale arată că 3.822 de persoane sunt în carantină și alte 33.709 se află în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală.

Dacă de cei carantinați se ocupă statul, pentru că se află internați în centrele specializate, de izolați fac eforturi autoritățile locale.

Ei nu au voie să părăseacă locuința, timp de 14 zile, astfel că toate alimentele și alte produse de necesitate, inclusiv pentru igienă, sunt aduse de primării.

Izolații au la dispoziție două numere de telefon de urgență

Chiar și gunoiul le este ridicat de angajații instituțiilor. Cei care locuiesc în sectorul 6 și se află în această situația pot suna la telefon 031.9593, care funcţionează de luni până vineri, în intervalul 8.00-20.00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 8.00-14.00.

Un alt număr, care funcţionează non stop pentru ei, este 0731.624.849.

Cei care merg la casele persoanelor izolate poartă echipament de protecție
Cei care merg la casele persoanelor izolate poartă echipament de protecție

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 i-a contactat deja pentru a le programa din timp ridicarea gunoiului, distribuirea dezinfectanţilor, a  alimentelor şi produselor igienico-sanitare în pachete standard. Până la această oră, peste 70 de persoane autoizolate au beneficiat de aceste servicii.

Primăria Sectorului 6 distribuie alimente și produse sanitare

Plasarea produselor de strictă necesitate şi acordarea serviciilor de urgenţă la domiciliul persoanelor autoizolate sunt realizate de către echipe special desemnate şi echipate corespunzător, pentru a se preveni contactarea şi răspândirea virusului. Gunoiul menajer este ridicat cu ajutorul unor echipe autorizate să gestioneze deşeurile toxice.

Pentru vârstnici singuri, care au și nevoie de ajutor, primăria a pus la dispoziţia lor numărul de telefon 0316208017. Aici pot suna pentru a cere informare, consiliere şi sprijin constând în servicii de urgenţă.

Numerele de telefon sunt accesibile de luni până joi, în intervalul orar 8.00- 16.30, iar vineri de la 8.00 la 14.00.

Numere de telefon și pentru alocații

La rândul lor, familiile monoparentale şi cele care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, pot apela la numărul de telefon 0376203744, care funcţionează  în acelaşi interval orar amintit mai sus, pentru a solicita informaţii privind acordarea drepturilor băneşti sau sprijin de urgenţă în contextul socio-economic actual.

“În această perioadă, recomandăm cetăţenilor sectorului 6 să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu Coronavirus. Fiecare gest de responsabilitate va avea efecte pozitive asupra familiilor noastre şi îi va proteja pe membrii comunităţii alături de care trăim”, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

70 de locuitori ai sectorului 6 au primit până acum aceste produse
70 de locuitori ai sectorului 6 au primit până acum aceste produse

Citește și: 

http://https://www.click.ro/news/national/slujba-oamenilor)

https://www.click.ro/news/national/gunoiul-de-la-familiile-izolate-considerat-bomba-ecologica

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net