Traian Băsescu, oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. ”Fiecare are șansa lui”

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu candidează la alegerile locale 2020foto: arhiva Adevărul
Traian Băsescu candidează la alegerile locale 2020foto: arhiva Adevărul

Traian Băsescu, ales de două ori primar al Capitalei la începutul anilor 2000, înainte de a fi ales președintele României, vrea să se întoarcă la cârma Bucureștiului. Băsescu a anunțat că intră în cursa pentru fotoliul de primar ca adversar al PSD, nu ca să-I facă opoziție lui Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la alegerile locale 2020.

Decizia lui Traian Băsescu vine după ce PNL și USR au exclus partidul său, PMP, de la negocierile privind susținerea candidaților comuni pentru alegerile locale de la București. Fostul președinte a subliniat, la B1Tv, că este în competiție cu PSD, nu cu Nicușor Dan, independentul susținut de PNL și USR-PLUS în cursa pentru postul de primar general al Bucureștiului.

Traian Băsescu este convins că are o șansă bună de a fi ales din nou primar al Capitalei. ”Fiecare are șansa lui! Sigur, mărimea partidelor îi legitimează pe unii să fie mai optimiști – unii, mai optimiști decât trebuie, dar oricum optimiști”.

În prezent europarlamentar, Traian Băsescu a atras atenția asupra câtorva proiecte de infrastructură care ar putea îmbunătăți viața bucureștenilor. „N-aș vrea să prezint neapărat un program de primar general, dar sunt prea multe lucruri care au rămas acolo unde le-am lăsat.

Uitați-vă la Pasajul Basarab! O construcție formidabilă. Din păcate, s-a terminat de 10 ani pasajul și la piciorul pasajului, când ai coborât din rampă, te oprești în două semafoare, unul ca să întoarcă tramvaiul, iar altul ca să intri în Mihalache. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran, să treacă ori traficul de pe Mihalache pe sub intersecție, să nu mai ai semafor când cobori de pe pasaj...

Uitați-vă la problema încălzirii, mult-discutata problemă a încălzirii, și un copil de clasa a V-a înțelegea că după cum s-a făcut contorizarea și automatizarea punctelor termice, RADET nu mai avea viață.

Bucureștiul este contorizat la nivel de scară de bloc. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile de pe conducte. Acest lucru este valabil din 2005, când s-a terminat programul de contorizare și automatizare a punctelor termice, și oricine știa că va ajunge RADET la faliment. Să nu începi programul de montare a centralelor de cvartal e o copilărie”, a declarat Băsescu.

Citește și:

De la ce a pornit scandalul dintre Traian Băsescu și Gabriela Firea. S-au aruncat vorbe grele

Președintele PMP strânge semnături pentru Traian Băsescu

Liderul PMP Eugen Tomac i-a invitat luni seara pe bucureşteni să-l susţină pe fostul şef al statului în campania de strângere de semnături. ”În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti!”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Băsescu a fost ales de două ori primar general (2000-2004), înainte de a deveni președintele țării pentru două mandate, în perioada 2004-2014. În prezent este europarlamentar.

Citește și:

Alegeri locale 2020. Calendarul oficial al votului din toamnă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net