Trei polițiști de la Secția 16 au fost arestați preventiv, alți cinci sunt cercetați sub control judiciar. Sunt acuzați de tortură și lipsire de libertate

Ultima actualizare:

    Oamenii legii ar fi încătușat și umilit o femeieFoto: Pixabay
Oamenii legii ar fi încătușat și umilit o femeieFoto: Pixabay

Trei polițiști de la Secția 16 de Poliție au fost arestați preventiv, iar alți cinci sunt plasați sub control judiciar. Aceștia ar fi torturat doi bărbaţi, într-o pădure de pe lângă București. Ororile au avut luna octombrie a anului trecut, dar cazul a ieșit la suprafața datorită ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție (DGA). Unul dintre agenții implicați fusese plasat sub control judiciar încă de miercuri.

Trei dintre polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 1. O soluție oficială urmează a fi comunicată vineri dimineață (5 februarie), potrivit observatornews.ro.

În urmă cu mai bine de jumătate de an an, agenții ar fi bătut şi torturat doi bărbaţi, în Sectorul 4 al Capitalei, după ce ar fi vrut să-i amendeze că nu purtau mască. Anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat, au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar totul a degenerat într-un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Scandalul a continuat între polițiști și acești doi. Oamenii legii au chemat întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

"M-au pus să-mi cer iertare, să se oprească din bătaie, eu am zis că pe ce motiv să-mi cer iertare, că nu am făcut nimic. Am fost lovit în continuare până mi-am cerut iertare. După care, mi-au scos cătuşele, cel în vârstă făcând necesităţile pe braţul stâng", a mărturisit el.

"Am fost adus în acest loc, am fost dat jos din maşină, târât pe jos, ridicat în picioare după care mi-au dat doi pumni la coaste. M-au pus pe jos, cu faţa în sus, au dat în mine cu picioarele şi cu bastoanele. Cel în vârstă mi-a aruncat adidaşii în tufişuri, telefonul", a povestit Mihai Ionuţ Gheorghe, una dintre victime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net