Un canal colector vechi de 90 de ani a cedat și trebuie înlocuit. Apa Nova București are situația sub control

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

O intervenție majoră a Apa Nova datorată unui canal colector vechi de 90 de ani care a a cedat și trebuie schimbat, a restricționat joi, 19 octombrie, circulația pe șoseaua Mihai Bravu.

Apa Nova cere scuze bucureștenilor pentru disconfortul creat și s-a angajat să repare în timp record avaria. În cazul de față, pentru finalizarea lucrărilor de foraj prin metoda de pipe jacking (săpături și introducerea unor tubulaturi) pentru înlocuirea colectorului existent pe Soseaua Mihai Bravu (între pasajul Muncii și str. Dristorului), colector aflat într-o stare avansată de degradare (anul 1927), s-a impus luarea tuturor măsurilor de punere în siguranță a lucrărilor și a suprafețelor de sistem rutier.

simeon stalpnicul png

Tot pentru siguranța oamenilor, în eventualitatea unor posibile surpări și evitarea unor posibile tragedii a fost închisă și banda 1 de circulație. În acest sens, s-au luat măsuri suplimentare de consolidare și stabilizare a terasamentului și s-a luat măsura restricționării circulației rutiere pe toate cele trei benzi de pe șos. Mihai Bravu pe cca 200 m, între str. Gheorghe Petrașcu (dupa stația de tramvai) sens str. Dristorului (față spital Victor Babes), circulația auto fiind deviată pe linia de tramvai. Lucrările vor fi finalizate până vineri, 20.10.2014.

Sistemul de apă și canalizare din București are o vechime considerabilă, existând zone în care acesta a fost construit acum peste 100 de ani.

Compania se confruntă zilnic cu cedări ale rețelei vechi de aproximativ 100 de ani dar continuă procesul de modernizare al rețelei de canalizare.

Apa Nova Bucureşti, parte a grupului francez Veolia, operează 2.507 km de conducte de apă, 2.355 km de canal și trei stații de producție a apei potabile – Roșu, Crivina, Arcuda. Pe lângă vechimea ţevilor, Apa Nova a preluat şi o reţea care a fost minim întreţinută o lungă perioadă, în timpul anilor 1970 – 1990, când statul comunist dorea economii cu orice preț. Atunci multe lucrări au fost realizate cu tehnologie și materiale improprii sau deloc. Un exemplu elocvent îl reprezintă caseta de sub Dâmbovița unde nu se mai intervenise din anii 1980 astfel încât, până la curățarea finalizată de Apa Nova în 2015, capacitatea de funcționare fusese redusă la 47%.

Reparaţii în maxim 24 de ore

simeon stalpnicul png

Contractul de concesiune încheiat de Apa Nova și Primăria Generală a Municipiului București este unul orientat spre rezultate. Cum avariile sunt inevitabile într-o rețea de asemenea amploare şi vechime au fost stipulate termene clare, maxime, în care Apa Nova este obligată să rezolve problemele care apar. De exemplu, echipele trebuie să intervină în două ore în cazul lipsei de apă şi în 24 de ore în cazul unei avarii cu pierdere de apă. Şi în situaţia în care o gură de scurgere sau de canal se înfundă sau se prăbuşeşte termenul maxim pentru remedierea deficienţei este tot de 24 de ore. De altfel, acest contract a fost dat de Banca Mondială drept un exemplu de succes firmelor din întraga lume. Totodată, Compania Apa Nova are un program de prevenţie care-i permite să menţină funcţională reţeaua şi totodată să poată interveni în timp util acolo unde apar probleme. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net