Unde îţi laşi maşina în centrul Capitalei. Parcarea de sub Intercontinental, reabilitată până la toamnă

Ultima actualizare:

    Aşa arată acum parcarea subterană de la Intercontinental. Un loc de parcare va putea fi închiriat cu 3,5 lei pe oră, din toamnă
Aşa arată acum parcarea subterană de la Intercontinental. Un loc de parcare va putea fi închiriat cu 3,5 lei pe oră, din toamnă

Bucureştenii vor avea la dispoziţie o nouă parcare subterană, cu o mie de locuri, începând cu toamna acestui an. Reprezentanţii grupului Interparking, care au realizat şi parcajul de sub Piaţa Universităţii, vor reabilita şi parcarea subterană de la Intercontinental, în urma parteneriatului public-privat încheiat cu Primăria Capitalei. Un loc de parcare va costa aici 3,5 lei pe oră.

Primarul general Sorin Oprescu a prezentat, miercuri, strategia Municipalităţii referitoare la sporirea locurilor de parcare din centrul oraşului. Potrivit acesteia, zona Universităţii va avea trei parcaje rutiere (cel de sub Piaţa Universităţii, cel de sub Intercontinental şi cel de pe strada Edgar Quinet), ceea ce va face ca numărul locurilor de parcare în această zonă să crească la 1.800. În momentul de faţă, grupul Interparking, care a asigurat investiţia pentru parcarea subterană de la Universitate, realizează lucrări de modernizare a parcajului de la Intercontinental, pe care le va finaliza în toamna acestui an. O mie de locuri de parcare vor fi date în folosinţă la terminarea lucrărilor, care vor fi închiriate pentru 3,5 lei pe oră.

Înainte de reabilitare parcarea arăta deplorabil şi era ocupată de maşini abandonate
Înainte de reabilitare parcarea arăta deplorabil şi era ocupată de maşini abandonate

Deşi funcţionează din 1969, parcarea de sub hotel era greu accesibilă şoferilor bucureşteni, din cauza autoturismelor instituţiilor publice parcate aici. Acestea au fost îndepărtate pentru continuarea lucrărilor de modernizare. Pentru un acces facil se vor adăuga încă două rampe, una pentru intrarea în parcarea în faţa Teatrului Naţional, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, şi cea de-a doua, pentru ieşire, pe bulevardul Carol, înainte de intersecţia de la Universitate, în locul fostei case de bilete a teatrului.

Municipalitatea speră ca în cel mult un an să ofere circa 6.500 de locuri de parcare în centrul oraşului, mai mult chiar decât deţin alte capitale europene cu pretenţii: capitala Belgiei, Bruxelles, deţine 4.000 de locuri de parcare în zona centrală, în centrul Vienei sunt 2.300 de locuri de parcare, iar în Barcelona în jur de 5.000, conform edilului general.

După finalizarea parcării de la Intercontinental, vor începe lucrările şi la Edgar Quinet, parcare care va fi realizată în parteneriat public-privat. Aceasta va avea o capacitate de 370 de locuri şi va fi conectată pietonal cu parcarea de la Intercontinetal. Mai avem în plan parcarea de la intersecţia str. Tonitza - str. Franceză, cu o capacitate de peste 300 de locuri, iar în curtea din spatele spitalului Colţea vom construi o altă parcare destinată atât personalului medical, cât şi publicului. Urmează, tot în zona centrală, şi parcările de la Sala Palatului, Dorobanţi şi Charles de Gaulle”, a spus Oprescu.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net