UPDATE Prima ninsoare din această iarnă a blocat Capitala

Ultima actualizare:

    Luni dimineață, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, s-au format cozi imense de mașiniFotografii: Dorin Constanda/Sever Gheorghe
Luni dimineață, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, s-au format cozi imense de mașiniFotografii: Dorin Constanda/Sever Gheorghe

A nins liniștit în București, până la prânz, și s-au depus circa doi centimetri de zăpadă. Haosul de pe străzi însă a fost cât pentru un strat de 15 centimetri de omăt, mai ales că, astăzi, a început și școala. Fotoreporterii Click! au surprins câteva imagini, luni dimineață, de pe bulevardele și străzile Capitalei.

UPDATE. Primăria Capitalei a anunțat că a aplicat amenzi în valoare totală de 30.000 de lei firmelor care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire, mai exact, ar fi trebuit să aplice, preventiv, material antiderapant, dar n-au făcut-o. Pentru orice fel de problemă legată de deszăpezire sau de furnizarea de căldură bucureștenii pot suna la Tel Verde 0800800868.

Cozi interminabile de mașini, stații de autobuz supra-aglomerate, metrou luat cu asalt, trotuare periculoase, mulți întârziați la serviciu, la școală sau la grădiniță. Cam așa arată, luni, Bucureștiul acoperit cu un strat foarte fin de zăpadă. E prima ninsoare mai abundentă din această iarnă și parcă totul a fost dat peste cap. Și asta, pentru că, de fapt, cel mai mare oraș al țării e blocat pe tot parcursul anului.

Ca de obicei când dă o ninsoare, iar bucureștenii devin captivi în mașini, primarii fac o vrajă și dispar din peisaj, lăsându-ne să ne vedem singuri de greutăți, pentru că, se știe, „Iarna nu-i ca vara”.

Din păcate, mulți proprietari de magazine, dar și proprietari de imobile uită că, atunci când ninge, sunt obligați prin lege să curețe trotuarele din dreptul clădirilor pe care le dețin sau în care își au locuințele.

Bucureștenii, cel puțin, trebuie să știe că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net