Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID: „E un moment pe care l-am așteptat de atâtea luni!”

Ultima actualizare:

    Vaccinarea a decurs fără probleme pentru dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinareFoto: RO Vaccinare / Facebook
Vaccinarea a decurs fără probleme pentru dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinareFoto: RO Vaccinare / Facebook

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a fost imunizat în această dimineață cu serul de la Pfizer. Momentul a fost transmis live la tv și în mediul online.

Evenimentul a avut loc în centrul amenajat la policlinica Spitalului Militar Central din București. După ce a făcut vaccinul, Valeriu Gheorghiță a stat, conform procedurilor, 15 minute într-un salon, sub supravegherea cadrelor medicale, pentru a vedea dacă apar reacții adverse. Apoi, a făcut o scurtă declarație în care și-a exprimat optimismul și speranța că vom scăpa de această pandemie.

Medicul Valeriul Gheorghiță a primit vaccinul anti-COVID

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical - apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”.

După vaccinare, medicul a făcut o scurtă declarație
După vaccinare, medicul a făcut o scurtă declarație

Medicul a vorbit și despre neîncrederea multor români în serul apărut pe piață în timp record. „Sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”.

Până în seara zilei de luni, 4 ianuarie, 25.508 cadre medicale au fost vaccinate cu serul de la Pfizer. 47 dintre ele au avut ușoare reacții adverse.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net