VIDEO Ce spune Primăria Capitalei despre troleibuzul defect și împins de călători

Ultima actualizare:

    Troleibuzul a fost împins de călători, duminică, 14 iunie, după ce a pierdut rețeaua de curent
Troleibuzul a fost împins de călători, duminică, 14 iunie, după ce a pierdut rețeaua de curent

Scene inedite în București. Un troleibuz defect de pe linia lui 69 s-a defectat, astfel că oamenii au coborât și, grăbiți să ajungă la destinație, s-au apucat să-l împingă, în sperața că va porni. Imaginile au apărut pe Internet și au devenit rapid virale, iar reacția Prmăriei Capitalei nu a întârziat să apară.

Un troleibuz de pe linia 69 a fost împins, ieri, 14 iunie, de călători pe o stradă din cartierul Drumul Taberei din Capitală. Se defectase, astfel că oamenii au coborât ca să dea o mână de ajutor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, incidentul ar fi avut loc din cauza instabilitatii atmosferice accentuate și au dat vina pe greaua moștenire.

”A avut loc o cădere de tensiune. Întrucat acest troleibuz nu are autonomie de mers fără alimentare directă de la rețea, câteva persoane au ajutat benevol. șoferul să ajunga cu troleibuzul în zona cu tensiune în rețea Facem precizarea că astfel de situații sunt generate de faptul că vechile administrații au privat de investiții acest domeniu, consecința fiind învechirea parcului STB. Tocmai pentru a compensa lipsa de implicare din anii anteriori, în actualul mandat a fost pusa în practică o politică de înnoire și modernizare a parcului STB”, au anunțat autoritățile locale.

Câte mijloace noi de transport în comun au fost cumpărate de Primăria Capitalei

Astfel, în ultimii ani au fost realizate proiecte pentru achiziția a 830 de noi mijloace de transport.

Dintre acestea, 630  au fost contractate până acum de actuala conducere a Primariei Capitalei: 100 de troleibuze, 400 de autobuze Euro 6, cumpărate anul trecut și care se află în trafic, și 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz, a căror livrare începe de luana aceasta.

Alte 100 de autobuze electrice și 100 de tramvaie sunt în procedură de achiziție.

Contractul pentru cele 100 de noi troleibuze, care dispun de tehnologie actuală, a fost semnat în martie, iar livrarea lor va incepe în noiembrie. Noile troleibuze au autonomie în exploatare de minim 20 de km, în cazul întreruperii furnizării curentului electric.

Duminică, 7 iunie, acest troleibuz a luat foc pe traseu
Duminică, 7 iunie, acest troleibuz a luat foc pe traseu

Totodată, au o capacitate de minimum 96 de pasageri, o lungime de 12 metri. Troleibuzele vor fi dotate cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călatorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București.

Acestea vor avea climatizare automată, o capacitate mare de transport călători și funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile.

În urmă cu o săptămână, un troleibuz a luat foc în centrul Capitalei

Imaginile cu troleibuzul împins de cetățeni vin la o săptămână după ce un troleibuz a luat foc în centrul Capitalei.

În mijlocul de transport erau doar două persoane și nimeni nu a fost rănit.

Atunci, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat, aruncând vina pe “cei care blochează intenționat licitațiile pentru cumpărarea de mijloace de transport”. Ulterior, edilul a vorbit despre un “sabotaj”.

Autobuz defect, tractat pe străzile Capitalei

Un alt autobuz a fost defectat și tractat pe străzile Bucureștiului. Potrivit lui Nicușor Dan, candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL, este vorba de autobuzul 6817, din flota nouă STB, model Otokar.

”Ar fi fost tractat astfel pe străzile Bucureștiului la autobaza Titan după ce s-au descoperit probleme la sistemul de răcire al motorului. Din acest motiv mașinăria nu a mai putut fi pornită. Coincidență sau nu, spune sursa mea, ieri ar fi avut probleme un alt autobuz. La 6818 s-ar fi constat același defect. Autobuzele sunt în garanție. Așa ar trebui să fie, dar nu știu cine se va ocupa de reparația lor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Primăria Capitalei a recunoscut defecțiunea și a spus că a fost vorba despre ”o defecțiune apărută în traseu, și anume fisurarea unei conducte de la sistemul de răcire al motorului”.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net