VIDEO Demolarea chioșcurilor de la metrou a început la stația Ștefan cel Mare

Ultima actualizare:

     Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel MareFoto: Facebook/Radu Mihaiu
Evacuarea spaţiilor comerciale a început la staţia de metrou Ştefan cel MareFoto: Facebook/Radu Mihaiu

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform notificării transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Începerea demolărilor a fost anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-o postare pe Facebook, acesta publicând și o fotografie din stația de metrou Ștefan cel Mare. "Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare", a scris Radu Mihaiu.

În data de 26 martie, în timpul grevei spontane de la metrou, proprietarii spațiilor comerciale care urmează să fie desființate au protestat și ei în semn de solidaritate cu sindicaliștii din subteran. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

2 aprilie, termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

Metrorex a anunţat joi, 25 martie, că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate până la data de 2 aprilie. Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora, spun reprezentanţii Metrorex. "Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene", se arată în comunicatul Metrorex.

Citește și:

Proprietarii magazinelor de la metrou protestează și ei la Piața Unirii

VIDEO Imagini cu haosul de la metrou după greva spontană de vineri dimineața. Călătorii, revoltați

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net