VIDEO-Intervenție ca-n filme! O femeie a stat 12 ore pe pervazul balconului

Ultima actualizare:

    Pompierul-alpinist a coborât de la etajul superior și a împins-o pe femeie în locuință Foto: ISU București-Ilfov
Pompierul-alpinist a coborât de la etajul superior și a împins-o pe femeie în locuință Foto: ISU București-Ilfov

Un moment de rătăcire a făcut-o pe o femeie din București să stea 12 ore pe pervazul balconului, de la etajul 6 al blocului în care locuiește. A plouat-o, a nins-o, dar nu a coborât toată noaptea.

A amenințat că se sinucide, fără a spune ce problemă are, iar pompierii au fost nevoiți să intervină ca-n filme.

Tânăra de 37 de ani s-a cocoțat marți seara și abia ieri în jurul prânzului pompierii au reușit să o bage în casă, după ce au observant că starea ei se înrăutățește din cauza frigului și a oboselii acumulate.

Unul dintre alpiniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a coborât de la etajul superior pe frâghii și a împins-o în locuință. Din interiorul apartamentului, negociatorul i-a oferit o geacă și astfel a reușit să-i distragă atenție.

”Întrucât personalul de specialitate a concluzionat că persoana se află într-o stare precară după cele 12 ore de expunere la condiţiile meteo nefavorabile, că sunt semne evidente că nu va coborî din proprie iniţiativă şi că există risc iminent de cădere a acesteia, inspectorul şef al ISU Bucureșt-Ilfov şi-a asumat acţionarea de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului”, au precizat reprezentanţii ISU.

A fost dusă la Spitalul Obregia

După ce a fost evaluată de medici, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia, pentru a se satabili dacă are probleme psihice.

Evenimentul a fost anunţat încă de marţi seară pe numărul unic de urgenţă, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de la Detaşamentul Special de Salvatori şi ai Detaşamentul Pieptănari, care au constatat că femeia se află pe pervazul ferestrei de la balcon, în poziţie verticală şi că nu doreşte să comunice motivele pentru care a recurs la această acţiune.

La locul incidentului s-au deplasat negociatorii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi un medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei şi adoptarea tacticii de intervenţie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net