VIDEO Pericol la fosta fabrică de bere Rahova. A zburat acoperișul

Ultima actualizare:

    Fabrica de bere Rahova a fost închisă în 2011 (Fotografii: ISU București-Ilfov)
Fabrica de bere Rahova a fost închisă în 2011 (Fotografii: ISU București-Ilfov)

Vântul puternic a desprins o parte din acoperişul fostei fabrici de bere Rahova, din Capitală. Incidentul putea să se transforme într-o tragedie, pentru că bucata de tablă a căzut pe carosabil. Pompierii au intervenit rapid.

Evenimentul s-a produs în această dimineață, după ce vântul a bătut destul de tare. „La locul evenimentului a fost alocată o autoscară.

În urma recunoaşterii efectuate de echipajul de pompieri, s-a constatat că aceştia nu pot acţiona în condiţii de siguranţă”, au declarat reprezentanţii ISU.

Totodată, la faţa locului, a venit primarul sectorului 5, Adrian Florea, ca să vadă ce soluții pot fi luate pentru îndepărtarea elementelor aflate în pericol de cădere.

Proprietarii au lăsat-o în paragină

La începutul acestui an, traficul în zonă a fost perturbat după ce o bucată din zidul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit.

La acel moment, un expert de la Inspectoratul de Stat în Construcţii a recomandat îndepărtarea consolei clădirii, dar proprietarul, firma Rahova Halls - American Hall, nu a făcut nimic.

Astfel că pompierii au fost nevoiți să intervină astăzi.

”În urma analizei construcției, efectuată de un expert tehnic autorizat și de reprezentanții ISC, pompierii au demarat acțiuni de îndepărtare a elementelor de construcție care prezintă pericol de desprindere. Vor fi îndepărtate învelitoarea din tablă și structura din lemn care susține acoperișul, astfel încât să nu mai existe pericol de cădere a elementelor în afara perimetrului construcției. La fața locului acționează peste 30 de pompieri cu echipamente specific de descarcerare. Îndepărtarea elementelor se va face având la bază principiul siguranței salvatorilor”, a precizat Adrian Marin, purtător de cuvânt la ISU București-Ilfov.


    Acoperișul a zburat în această dimineață
Acoperișul a zburat în această dimineață

Primarul sectorului 5 a declarat că va lua toate măsurile legale pentru ca intervenția autorităților, inclusiv curățenia din zonă, să fie plătită de proprietarul fostei fabrici de bere.


    Pompierii au intervenit ca să dea jos bucățile ce pun în pericol trecătorii
Pompierii au intervenit ca să dea jos bucățile ce pun în pericol trecătorii
image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net