Într-un moment în care urechile românilor sunt poluate fonic de politicieni, rarele momente în care răsună muzica bună trebuie savurate la maximum. Zilele Bucureştiului aduc în acest an în Piaţa Constituţiei, pe 15 şi 16 septembrie, concerte gratuite: un spectacol cu faimoasa soprană Angela Gheorghiu şi un regal oferit de formaţia americană Pink Martini.


Pe 15 septembrie, startul sărbătorii Zilele Bucureştiului este dat de la ora 20:30, în Piaţa Constituţiei de soprana Angela Gheorghiu. Considerată cea mai fascinantă şi talentată artistă de operă a timpurilor noastre, artista concertează la Bucureşti sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu şi tenorul Teodor Ilincăi. Concertul este ”altceva”, o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video. Ce va cânta Angela Gheorghiu se va sincroniza perfect cu proiecţii laser special gândite pentru acest show, totul transformându-se într-un decor virtual tridimensional.

6-act-2-892152.jpg

zilele bucurestiului, soprana, Angela Gheorghiu, Pink Martini, concerte
Trupa Pink Martini va cânta pe 16 septembrie la Zilele Bucureștiului

 

A doua zi din nou muzică bună, de data aceasta din România şi SUA. De la ora 21.00, vor urca pe scena din Piaţa Constituţiei, americanii de la Pink Martini, într-un regal de muzică instrumentală, care a cucerit deja întreaga lume. De 20 de ani această trupă ţine sus steagul şi umple sălile de concerte, în Bucureşti membrii formaţiei simţindu-se mereu muzicieni. În deschidere, de la ora 20.30, vor cânta cei de la Moonlight Breakfast, una dintre puţinele trupe româneşti care a reuşit să se impună pe scena internaţională. 

Concertele sunt organizate cu ocazia sărbătorii Zilele Bucureştiului. Între 15 şi 17 septembrie, cel mai mare oraş al ţării aniversează alături de locuitorii săi, 558 de ani de la prima atestare istorică. Accesul la toate concertele este gratuit iar în Piaţa Constituţiei vor fi instalate 10.000 de scaune. 

Alte evenimente la care poţi participa 

Proiecţii video, sâmbătă, ora 22.00, la Casa Poporului; 

Gală Folk You, sâmbătă, ora 19.00, strada Franceză, din Centrul Istoric; 

Concert maraton cu Vunk, Holograf, Voltaj, Delia, Irina Rimeș, duminică, ora 18.00, în Piața Constituției;

Spectacole de teatru, sâmbătă și duminică, la Palatul Mogoșoaia; 

Kids City, sămbătă și duminică, între orele10.00-22.00, în Parcul Cișmigiu.

 
 
Loading...