Vom avea metrou din Străulești până la Gara Progresu. Iată câte stații vor fi!

Ultima actualizare:

Magistrala 4 va fi prelungită, de la stația Lac Străulești și până la Gara Progresu. Autoritățile au început deja studiul de prefezabilitate, etapă în care Metrorex prezintă documentația care cuprinde datele tehnice și economice ce atestă de ce este necesară și oportună lucrarea.

Studiile internaționale ne spun că Bucureștiul este un oraș extrem de aglomerat, care depășește metropole cu 15-20 de milioane de locuitori. Iar o rețea cât mai extinsă de metrou ar fi soluția care ne-ar scoate din haos.

Pentru asta, autoritățile au în vedere ca nordul și sudul Capitalei să fie legate prin subteran. Mai exact, Magistrala 4 va fi extinsă, de la stația Lac Străulești până la Gara Progresu. În prezent, se oprește la Gara de Nord 2.

Asocierea formată din companiile Metroul SA - Amberg Engineering a câștigat licitația pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și a celui de fezabilitate pentru construcția tronsonului, contra sumei de 38 milioane lei.

Noul tronson: 14 stații și un depou

Potrivit proiectului, tronsonul va avea o lungime de circa  11 kilometri, 14 stații și un  depou, iar lucrarea a fost estimată la 1,12 miliarde de euro.

Principalele concluzii ale studiului de prefezabilitate susțin:

- crearea unui sistem eficient de transport la nivelul orașului;

-  reducerea impactului activităților de transport asupra mediului;

- îmbunătățirea siguranței sistemului de transport din București;

-  reducerea traficului de călători de pe Magistrala 2 de metrou prin creșterea capacității de transport public de-a lungul coridorului nord-sud;

- îmbunătățirea accesibilității transportului public în zonele cu densitate mare a populației din partea de sud a Bucureștiului.

Metrorex anunță că studiul de fezabilitate are ca termen de finalizare a doua parte a anului 2019. Cele două studii sunt finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Durata de realizare a investiției este estimată astfel:

- 2 ani - licitația și realizarea serviciilor de proiectare;

- 6 ani- licitația și execuția lucrărilor.

Proiectul este inclus atât în Strategia de Dezvoltare a Metrorex, aprobată de Ministerul Transporturilor, cât și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov 2016-2030.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net