Zilele Bucureștiului. Capitala a ajuns la venerabila vârstă de 557 ani

Ultima actualizare:

Bucureștiul mai adaugă o filă istoriei sale zbuciumate. La 557 de ani de la prima atestare documentară, capitala României își pune din nou straiele de sărbătoare. Iată de ne-au pregătit edilii orașului în cele trei zile de distracție și voie bună, 16-8 septembrie 2016!

Trei zile de petrecere în aer liber au pregătit edilii Capitalei. Trei zone publice, intens frecventate de bucureșteni, vor fi amenajate special pentru sărbătoarea orașului de pe Dâmbovița. Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău vor fi locurile în care bucureștenii se pot aduna pentru a sărbători cei 557 de ani de viață ai orașului lor. În perioada 16-18 septembrie, aici vor avea loc concerte, expoziții ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și piese de teatru pentru copii.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi cheamă pe bucureșteni la o nouă petrecere în aer liber pentru a se bucura împreună de sărbătoarea oficială a Capitalei.

“Îi invit pe bucureșteni să participe în weekend la evenimentele organizate de Primăria Municipiului București, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a orașului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraș să se bucure de activitățile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă și îi asigur că sunt și voi rămâne un susținător al proiectelor culturale care fac din București o adevarată capitală europeană”. Iată ce a pregătit primăria!   

Piața Constituției: Concerte și trupe de teatru în stradă

În data de 17 septembrie, în Piața Constituției, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, organizează un concert-eveniment. Cei mai iubiți artiști pop-rock ai momentului - Andra, Ștefan Bănică Jr, Zdob și Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiță, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix și Lidia Buble vor urca pe scena instalată în piață. Concertul va începe la ora 17.00 și va dura până la miezul nopții.

Opt trupe de teatru de stradă din Spania, Italia și Franța vor întregi spectacolul pregătit pentru bucureșteni. Nu vor lipsi clovnii și păpușile uriase, fluturii și dansatorii, care se vor plimba printre spectatori și vor oferi mini-reprezentații pline de muzică și culoare în Piața Consituției și pe străzile alăturate.

Parcul Herăstrău: Povești de București, o bătaie (doar cu flori) și spectacole pentru cei mici

Specialiștii în proiecte culturale de la Creart au pregătit „Povești de București”, un mix de teatru și spectacole de stradă pentru toate vârstele. Punctul de adunare este intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău. În toate cele trei zile, între orele 11.00 și 22.00, parcul se transformă în Bucureștiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, parada costumelor de epocă, celebra bătaie cu flori, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenadă, echilibristică pe monociclu, târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezența animatorilor și a statuilor vivante. Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităților și comunităților naționale, dar și spectacole de folclor românesc.

Tot in Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească. Aici puteți încerca rețete autohtone.

Teatrul Masca vine în Parcul Herăstrău

În toate cele trei zile de sărbătoare, pe Aleea Michael Jackson din parc, actorii Teatrului Masca vor susține spectacole de paradă și de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” și „Vânt de primăvară prin piersici”.

Parcul Cișmigiu va fi al copiilor

Parcul Cișmigiu va fi transformat de PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București. Trei zile de joacă, spectacole, ateliere de creație și aventuri îi așteaptă pe cei mici. Cișmigiul devine „Kids City”, locul de poveste unde cei mici se vor  distra pe limba lor. Foișorul din parc va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor învăța să facă jonglerii, să-și țină echilibrul sau să facă giumbușlucuri. Toate aceste activități au fost reunite în „Școala de circ”. Animalele din lumea circului - poneii, șerpii, aligatorii și cățeii -  vor fi disponibile în parc pentru fotografii.

Aleile din Parcul Cișmigiu vor fi împânzite de tot felul de activități distractive - carusele, jocuri gonflabile, playground - pentru ca nivelul de distracție să fie la superlativ.

Cei mici vor avea șansa să participe la ateliere de creație concepute special pentru ei, să se bucure de spectacole susținute de copiii de la cluburile din Capitală, dar și să participe la mai multe activități sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv și scrimă.  

Mozartissimo pe Bulevardul Artelor

Cu prilejul Zilelor Bucureștiului, Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural „Casa Artelor”, organizează în aceeași perioadă cea de-a III-a ediție a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Ediția din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfășura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

Târg de pâine în Sectorul 2

Târgul de pâine este un eveniment emblematic al Sectorului 2 și al Bucureștiului și se desfășoară anual. În acest an târgul are loc între 15 și 18 septembrie, în Parcul Național, pe bulevardul Basarabia. La târg veți putea vedea pe viu cum se cocea pâine în vechime, ce cuptoare se foloseau și ce ingredient conținea pâinea strămoșilor noștri. Dacă puteți gusta din preparatele scoase din cuptoare? Mai încape vorbă? Puteți lua și pentru acasă.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că lista cu evenientele pregătite pentru această sărbătoare va fi completată la începutul acestei săptămâni. Rămâneți pe click.ro pentru a afla tot ce vi se pregătește în acest weekend. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net