Bugetar "binecuvântat" cu venituri de nabab: 200.000 de lei, salariu la primăria Timişoarei

Ultima actualizare:

    Deciziile importante ale Timişoarei se iau numai cu "binecuvântarea" secretarului Ioan Cojocari
Deciziile importante ale Timişoarei se iau numai cu "binecuvântarea" secretarului Ioan Cojocari

Angajaţii Primăriei Timişoara şi-au afişat pe siteul instituţiei declaraţiile de avere. Veniturile „sărmanilor" bugetari au fost umflate serios printr-o sentinţă care le-a dat dreptul să încaseze sporuri şi drepturi speciale pe ultimii patru ani. Cea mai interesantă declaraţie de avere este de departe cea a secretarului Ioan Cojocari.

Ioan Cojocari lucrează de aproape 20 de ani în sistemul public. Din salariu de bugetar şi din oierit, Cojocari a reuşit să adune o adevărată avere, având două apartamente şi o vilă în Timişoara. De asemenea, Cojocari a reuşit să-şi „aranjeze" odrasla, care a devenit notar public. În declaraţia de avere, la capitolul „datorii", Cojocari a tras linie. Nu acelaşi lucru se poate spune şi când vine vorba de depozite bancare, secretarul având la diferite bănci depozite de aproximativ 170.000 de euro, scrie Adevărul de Seară Timişoara.

Pentru fiică fără număr

Declaraţiile de avere afişate în acest an, arată veniturile de anul trecut. Comparând veniturile lui Cojocari din 2008 cu ceale din 2009, ies la iveală câteva aspecte interesante. Sumele pe care secretarul le are la bancă sunt aproximativ egale, dar la capitolul „împrumuturi" au „răsărit" 80.000 de euro. În 2008, Cojocari îşi împrumutase fiica, pe Paula Cojocari, cu 44.000 de euro. În 2009, odrasla secretarului a devenit datoare-vândută la tatăl său, valoarea datoriei ajungând la 124.000 de euro.

Îl irită întrebările despre avere

În plină criză financiară veniturile obţinute de secretarul Ioan Cojocari de la Primăria Timişoara s-au dublat. Potrivit declaraţiei de avere, în 2008, secretarul a încasat din bani publici 115.000 de lei. În 2009, juristul-şef al primăriei a plecat acasă cu 105.000 de lei numai din salariu. La aceşti bani se adaugă 93.000 de lei, bani ce reprezintă drepturi şi sporuri speciale, obţinute în instanţă. În total, secretarul a câştigat numai de la primărie aproximativ 47.000 de euro. Întrebat despre veniturile din declaraţia de avere, secretarul a fost vizibil iritat.

„Scrie ce vrei, nu mă interesează", a spus secretarul ridicându-se de pe scaun. Într-un final, prin uşa întredeschisă, secretarul a explicat cum şi-a dublat veniturile din bani publici. „Toată primăria a luat. Sunt drepturi pe ultimii cinci ani. Sentinţa e sentinţă", a spus Cojocari.

„Urecheat" de Curtea de Conturi

Întrebat dacă nu este un conflict de interese, ţinând cont că beneficiază de nişte bani, obţinuţi în urma unui proces pe care, ca şi jurist-şef al Primăriei, ar fi trebuit să facă tot posibilul să îl câştige în defavoarea sa, secretarul a mărturisit că acest aspect a fost sesizat şi de Curtea de Conturi.

„A trecut şi Curtea de Conturi în raport, că ar fi conflict de interese. Ce conflict de interese? Nu sunt membru de sindicat. O să mergem în instanţă şi dacă instanţa zice că trebuie să dau banii înapoi o să-i dau, deşi mi se pare absurd", a mai spus Ioan Cojocari.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net