Calvarul unei românce păcălite şi exploatate sexual

Ultima actualizare:

Deşi şeful bandei a fost condamnat la trei ani de închisoare, deja executaţi, ceilalţi români au revenit în România, şi de atunci îi ameninţă familia, vor ca Lucia 'să-şi plătească datoria', scrie duminică El Pais.

În România, cei care au obligat-o să se prostitueze sunt liberi şi liniştiţi, neatinşi de lege. 'Cum să-mi uit trecutul, când este prezent şi în viitorul meu?' se întreabă Lucia. 'Aproape că mă bucur că a murit mama, ca să nu sufere'.

Blondă, frumoasă, Lucia a ajuns în Spania în urmă cu şase ani, alături de o prietenă de 19 ani şi doi bărbaţi de vreo treizeci, pe care îi cunoştea destul de bine, fusese de multe ori în casa unuia dintre ei, cu mama lui, şi totul păruse normal. Le-au propus să emigreze; fratele unuia dintre ei se afla în Spania, şi acolo îi mergea bine. 'Ne-au spus că ne vor căuta de muncă în case şi că încet, încet, ne vom putea plăti drumul', îşi aminteşte Lucia.

A dus-o direct pe stradă

Şi au traversat Europa: până în Germania cu maşina, de aici cu trenul în Franţa, după care au ajuns în Spania. 'În Germania ne-au luat paşapoartele, trebuia să-mi fi dat seama', îşi aminteşte românca. Au ajuns şi la casa fratelui din Spania: locuia într-o baracă, făcea trafic cu cocaină şi aducea femei la bordel. Pe ele le-au dus direct pe stradă, în mijlocul pustiului. Lucia a avut noroc, pentru că era minoră, şi nu au pus-o să 'muncească', de la început, până ce aveau să-i facă un paşaport fals, care ar fi costat 600 de euro.

După nici trei zile, a încercat să fugă, să sară peste un zid care dădea în stradă. 'Dar a ieşit una dintre gorilele care ne supravegheau şi mi-a spus că de aici nu voi putea scăpa niciodată'. În altă zi, i-a spus unui bărbat de la recepţie, cu puţinele vorbe spaniole pe care le ştia, că era minoră şi nu vroia să stea acolo. Acesta a chemat Garda Civilă. 'Mi-au spus că au ajuns nişte agenţi, însă dacă spuneam ceva, îi chemau pe români. Mi-a fost frică, aşa că am spus că nu e nimic. Dar am păstrat numărul de telefon al bărbatului care mă ajutase'.

Fura mâncare şi dormea prin parcuri

Când au adus-o la bordel, Lucia povesteşte cum a fost violată şi lovită. 'Cum le făceam probleme, au vrut să mă vândă unui proxenet care lucra în Italia. Dar nu mă lăsau niciodată singură. Ziua furam mâncare din supermarketuri, dormeam în parcuri ori pe străzi (...). Odată m-au dus la portarul unui bordel şi m-au lăsat la el acasă, ca să mă culc cu el. Probabil că şi-au plătit vreo datorie cu mine'. Într-o zi, a profitat de ocazie, când zdrahonii au scăpat-o din vedere, ca să fugă. 'Am alergat spre staţie şi m-am urcat în tren, fără bani sau acte. Aveam faţa plină de lovituri. L-am sunat pe bărbatul care mă ajutase la bordel. A venit să mă ia, mi-a plătit biletul şi m-a găzduit două săptămâni'.

A ajuns într-un centru de minori

Şi-a denunţat agresorii, autorităţile autonome şi-au asumat tutela ei şi a fost dusă într-un centru de minori. Pentru o vreme, a stat în sediul unei organizaţii neguvernamentale şi şi-a obţinut permisul de muncă. Cei care au înşelat-o, violat-o şi lovit-o nu au păţit mare lucru. Fratele românului a fost judecat şi condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Ceilalţi doi au fugit în România. 'Au venit la casa mamei mele şi au ameninţat-o. Ea s-a dus la poliţie, însă i-au spus că, dacă nu o loviseră, nu puteau face nimic. Când a murit mama, verii mei s-au mutat acolo, iar acum îi deranjează pe ei (...) Familia mea e terorizată, nu îi lasă în pace, în ciuda faptului că au trecut şase ani'.

Când revine în România, Lucia nu poate merge acasă, ea doarme în altă parte şi nu pleacă niciodată singură. În oraşul spaniol unde stă acum, ştie că e mai în siguranţă, însă tot nu reuşeşe să scape de frică. 'Au un ordin de căutare şi reţinere, aşa că nu pot intra în Spania, însă este greu să scapi de senzaţia de pericol. Am stat cu ei, ştiu că nu au suflet', mai spune ea. Nu permite nimic ce le-ar putea da indicii s-o găsească, nu vrea să apară numele niciunui oraş în acest reportaj, numele ales este fictiv, nu vrea să dea numele traficanţilor ori al bordelului. Lucia are de gând să rămână în Spania. A fost infirmieră, însă ea vrea să fie poliţistă. 'Să-i închid pe toţi nenorociţii ăştia'.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net