Dacă nu sunt realizate în mod constant şi frecvent, activităţile fizice şi sexul cresc riscurile de atac de cord de 3,5 ori (în cazul sexului neregulat), respectiv de 2,7 ori (în cazul activităţii fizice sporadice).


Sexul şi exerciţiile fizice pot fi periculoase pentru inimă. Pentru inima celor care nu le practică îndeajuns de frecvent, arată un studiu al Centrului Medical Tufts, din Boston (S.U.A.), publicat în revista Journal of American Medical Association (JAMA). Pe scurt: e bine să faci mişcare şi să ai activitate sexuală, dar doar dacă ambele sunt făcute cu frecvenţă. În cazul în care sexul şi activităţile fizice sunt sporadice, riscurile de probleme cardiace cresc.

Mesajul este un avertisment pentru ca cei mai sedentari dintre noi să-şi schimbe obiceiurile sportive, în special persoanele de vârstă mijlocie. "Persoanele care realizează exerciţii fizice în mod regulat au un risc mult mai scăzut să sufere un atac de cord imediat după ce fac sex sau după ce practică un sport", susţine autoarea principală a studiului, doctoriţa Issa Dahabreh.

Citeşte mai departe pe adevarul.es!

Loading...
Citeste tot despre: