Canicula ne rupe la buzunare - FOTO

Ultima actualizare:
Galerie foto - ştrand
Galerie foto - ştrand

Între 15 lei şi 70 de lei! Atât scot din portofele românii pentru o zi de caniculă. Totul se reflectă în buzunarele comercianţilor pentru care arşiţa a devenit mană cerească. Şi nici nu ar trebui să ne mire, atât timp cât în aceste zile mercurul din termometre sare de 35 de grade.

Valul de caniculă din ultimele zile lasă urme adânci în finanţele românilor care „se topesc". Sticlele de apă plată sau minerală, sucurile şi berea, sunt la ordinea zilei, fiind doar câteva dintre măsurile pe care aceştia şi le-au luat pentru a putea ieşi victorioşi în lupta cu arşiţa care a cuprins oraşul.

Pe Adina Badea (18 ani) şi pe prietena ei Diana Văduva (18 ani), în weekend, o zi de stat la soare le costă în medie 70 de lei pe fiecare. Fetele îmbină utilul cu plăcutul şi profită de zilele însorite pentru a se bronza ca la carte pe ştrandul Tineretului.

„Intrarea ne-a costat câte 30 de lei, iar pe băuturile răcoritoare am mai dat 40 de lei fiecare. Este foarte cald şi nu vrem să murim de sete. Dăm un ban, dar merită", spune Adina în timp ce se unge cu ulei de plajă.

Vezi aici cum s-au răcorit bucureştenii în acest weekend


    Galerie foto - ştrand
Galerie foto - ştrand

Ceva mai „curajoşi", Ion, Marius şi Marian, ingineri de profesie, au ales să înfrunte arşiţa soarelui la umbra unei terase, cu berea în faţă. Această mică plăcere îi costă pe fiecare, după cum ne-au declarat, în jur de 20 de lei pe zi.

De altfel, apa minerală, apa tonică şi chiar parasolarele pentru maşină sunt produsele care se vând cel mai bine în aceste zile.

"Vindem 30 de TIR-uri de apă minerală în fiecare zi, în fiecare magazin", ne-a declarat Andreea Mihai, marketing manager Carrefour. Un alt hypermarket, Auchan, a înregistrat vânzări la îngheţată cu 500% mai mult decât într-o perioadă obişnuită.

Germania- La 39 de grade Celsius, berlinezii au luat cu asalt lacurile şi piscinele. Rusia- La 40 de grade Celsius, moscoviţii s-au răcorit în fântânile arteziene. Coreea- La 42 de grade Celsius, o baie în noroi a fost ideală pentru coreeni

simeon stalpnicul png

Uite cât se cheltuieşte

Adrian Gheorghe, 31 de ani, militar: „Nu dau mai mult de 30 de lei. O apă şi două beri seara îmi sunt de ajuns"

simeon stalpnicul png

Emilia Ulezu, 17 ani, elevă: „Beau numai apă plată la sticlă mică, de 0,5 lei. Acum, pe arşiţa asta, îmi cumpăr cam 10 sticle, pe care dau în jur de 40 de lei"

simeon stalpnicul png

Vasile Pătuleasa, 84 de ani, pensionar: „Nu-mi permit să cheltuiesc foarte mult, totuşi pe soarele ăsta sunt nevoit să cumpăr. Un suc şi o sticlă mare de apă plată, pe care nu dau mai mult de 10 lei"

simeon stalpnicul png

Flash caniculă

Temperaturile au sărit de 30 de grade Celsius în toată ţara, iar sute de oameni au înroşit firul numărului 112, având nevoie de îngrijiri medicale.

Galaţi, 34  de grade Celsius. Canicula a făcut victime, câteva persoane leşinând pe stradă. Numărul apelurilor pentru Ambulanţă, la 112, a crescut cu peste o treime, de la 70 - 80 pe zi, la aproape 120. De menţionat , spun medicii, este faptul că alcoolul a contribuit şi el la multe dintre aceste cazuri.

Bucureşti, 34 de grade Celsius. Primăria a amenajat mai multe corturi dotate cu aer condiţionat , scaune şi dozatoare de apă pentru persoanele afectate de caniculă

Craiova, 34 de grade Celsius. Un om a murit, iar mai multe persoane au ajuns la spital din pricina căldurii. Un bărbat de 72 de ani a ieşit la cumpărături sâmbătă, la orele amiezii, dar s-a prăbuşit în faţa magazinului. Nu a putut fi salvat.

Iaşi, 34 de grade Celsius. La Spitalul „Sf. Spiridon", cel mai mare din Moldova, au ajuns sâmbătă şi duminică 20 de persoane cu stări de leşin. Printre cei care au avut nevoie de îngrijirile medicilor s-a numărat şi o femeie de 28 de ani însărcinată în 10 săptămâni şi un bărbat de 54 de ani, care lucra în construcţii.

Piatra Neamţ, 32 de grade Celsius. Şase persoane au ajuns în acest weekend la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ din cauza caniculei. Potrivit medicilor, pacienţii au venit cu stări de leşin sau forme de tetanie produse din cauza lipsei de calciu.

Timişoara, 35 de grade Celsius. Comparativ cu ultimul val de căldură, numărul intervenţiilor Serviciului de Ambulanţă Timiş a fost mai mare. „S-a observat o activitate mai crescută, cu 10, 15 la sută în plus faţă de perioada precedentă în care temperaturile au fost ridicate", spun medicii de la Spitalului Judeţean din Timişoara.

Constanţa, 31 de grade Celsius. Copii mici, gravide şi bătrâni, cu toţii au stat în soare, în ciuda avertismentelor medicilor. Medicii spun că s-au confruntat cu foarte multe cazuri de insolaţii şi alergodermii, cauzate de expunerea îndelungă la soare. Şi salvamarii au avut de lucru. Aceştia au ajutat câteva persoane care au avut căderi de calciu şi epilepsii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net