În casa ta există peste 330.000 de bacterii pe centimetru pătrat!

Ultima actualizare:

Printre cele mai periculoase zone infestate cu bacterii se află şi suprafeţele cu care vin în contact copiii mici. În casă, un copil întâlneşte peste 330.000 de bacterii pe centimetru pătrat.

De exemplu, pe jucăriile din plastic se află peste 575 de bacterii pe centimetru pătrat. Pe oliţa de noapte a celui mic dar şi pe scaunul pe care stă zilnic se găsesc peste 333 de bacterii pe centimetru pătrat.

Nu folosiţi clor la dezinfectarea jucăriilor

Specialiştii recomandă ca aceste obiecte să nu fie curăţate şi dezinfectate cu clor. Evitând clorul, evităm iritaţii puternice la nivel respirator şi cutanat, alergii şi chiar intoxicaţii.

Dacă producătorul soluţiei de curăţare specifică în mod clar clătirea suprafeţei curăţate cu apă, atunci trebuie să respectăm întocmai indicaţiile. Alte locuri din casă în care se găsesc bacterii în număr foarte mare sunt podelele din baie şi din bucătărie.

Aici există, conform specialiştilor americani, peste 1.666 astfel de microorganisme pe fiecare centimetru pătrat.

«Cei mici se pot îmbolnăvi foarte grav»

„Copiii mici, ori merg de-a buşilea, ori bagă mânuţa în gură după ce au atins diferite obiecte prin casă. Astfel, trebuie să avem grijă ca toate suprafeţele şi obiectele cu care ei intră în contact să fie cât mai curate. Podelele, atât cele din baie cât şi cele din bucătărie cât şi cele din restul casei sunt, de obicei, pline de bacterii care pot produce diferite boli precum: enterocolite, infecţii respiratorii, infecţii cutanate sau alte tipuri de boli în funcţie de microorganismul prezent", este de părere medicul pediatru Ana Culcer, şeful secţiei Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net