Căsătoria religioasă între gay, aprobată de Biserica Suediei

Ultima actualizare:

Măsura, care va fi aplicată de la 1 noiembrie, a fost adoptată cu o majoritate de aproape 70% dintre cei circa 250 de membri ai sinodului, a indicat un purtător de cuvânt al Bisericii.

La adoptarea legii de către Parlamentul suedez în aprilie, Biserica luterană, separată de stat în 2000, a susţinut reforma, însă a amânat aprobarea sa oficială.

Suedia, deja pionieră în materie de dreptul de adopţie pentru cuplurile homosexuale, devine astfel una dintre primele ţări din lume care autorizează celebrarea căsătoriilor homosexuale în cadrul principalei sale congregaţii religioase.

Homosexualii şi lesbienele, fericiţi în urma deciziei

Principala asociaţie suedeză pentru apărarea drepturilor homosexualilor, RFSL, a salutat măsura. 'RFSL felicită Biserica Suediei pentru decizia sa, membrii săi homosexuali şi bisexuali se vor putea simţi un pic mai bine veniţi în societate', a scris ea.

Asociaţia a criticat însă dreptul pastorilor de a refuza cu titlu individual să celebreze o căsătorie homosexuală. În acest caz, Biserica va trebui să se ocupe să găsească un alt preot pentru ceremonie.

Scene biblice erotice

Asociaţia Lesbienelor, Homosexualilor, Transsexualilor şi Bisexualilor din Madrid a publicat recent un calendar controversat, cu accentuantă tentă erotică.

Citeşte mai multe pe acest subiect şi vezi o GALERIE FOTO

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net