Case plutitoare, soluţia pentru lipsa spaţiului în Olanda

Ultima actualizare:

'Este multă apă în Olanda; ea este utilizată pentru navigaţie şi distracţie. Vrem să vedem dacă este posibil şi să locuim pe ea', a explicat Ton van Namen, director al societăţii Monteflore, care a construit jumătate dintre locuinţele de pe malul vestic al lacului Ijmeer.

De formă cubică, casele plutitoare, aflate la zece kilometri de centrul oraşului, au fost construite în câteva luni numai cu materiale nepoluante. Primii locatari s-au mutat în 2008.

'Suntem încă în stadiu de experimentare, însă este poate începutul unei soluţii la lipsa spaţiului şi creşterea nivelului mării din cauza încălzirii climatice', a subliniat Igor Roovers, director al celulei create de oraşul Amsterdam pentru a asigura dezvoltarea complexului Ijburg.

image

O astfel de casă costă 600.000 euro

Casele se sprijină pe cuburi de beton plutitoare şi sunt fixate prin doi stâlpi plantaţi solid în apă, care le asigură stabilitatea permiţând în acelaşi timp urmărirea variaţiilor nivelului apei. Ele sunt legate de pământ şi racordate la utilităţi prin cheiuri.

'Să trăieşti în această casă îmi dă un sentiment de libertate. Am impresia că sunt mereu în vacanţă. Nu se simte că eşti pe apă. Îţi dai seama doar când se mişcă lustra din salon', a declarat un localnic.

În total, casa sa a costat 600.000 de euro, circa 3.500 de euro metrul pătrat construit, în condiţiile în care preţurile pot urca până la 7.000 de euro metrul pătrat în centrul Amsterdamului.

Acest preţ include şi parcela de apă de 160 de metri pătraţi, concesionată de oraş pentru 130.000 de euro pentru 50 de ani, cu posibilitatea de reînnoire.

Vezi VIDEO aici

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net