A câştigat procesul cu Poliţia, dar nu şi-a primit banii înapoi!

Ultima actualizare:

De când ce s-a dat sentinţa, la 2 iunie 2009, Vlad încearcă să intre în posesia banilor cheltuiţi pentru recuperarea maşinii. Fără succes, însă. El nu a cerut decât 620 de lei, atât cât a cheltuit: 120 de le amenda pentru parcare într-un loc nepermis şi 500 de lei taxa de ridicare a maşinii.

Pentru aceşti bani, este plimbat de Poliţie din departament în departament şi dintr-un oraş în altul.

Poliţiştii au măsurat greşit

În dimineaţa zilei de 2 februarie 2009, maşina lui Vlad a fost ridicată de pe Splaiul Independenţei de firma Ilcor. Motivul invocat de Poliţia Rutieră, organismul care autorizează ridicările auto, a fost că tânărul a parcat maşina la o distanţă mai mică de 25 de metri de o trecere de pietoni.

Eu venisem în Bucureşti să dau un examen. Am lăsat maşina într-o zonă în care o parcam de obicei şi nu mi-a trecut prin cap că va fi săltată”, spune Vlad.

Nemulţumit, el a contestat decizia şi, după un proces care a durat trei luni, tânărul, originar din Plopeni, Prahova, i-a convins pe magistraţi că sancţiunea şi ridicarea maşinii sale au fost ilegale.

El a măsurat bucata de drum de la trecerea de pietoni până la locul în care era parcată maşina sa şi a constatat că era vorba de o distanţă mai mare de 34 de metri, măsurătorile fiind confirmate ulteror şi de autorităţi.

„Sistemul te obligă să renunţi“

În urma procesului, Poliţia trebuie să îi dea înapoi banii plătiţi pentru amendă şi pentru ridicarea maşinii, însă în ultimele şapte luni l-a tot amânat.

Am lăsat sentinţa la Poliţie şi am aşteptat. După o lună m-au sunat şi mi-au zis că au înaintat-o mai departe, câtre departamentul financiar.

Cei de acolo mi-au zis că nu e suficient ca sentinţa să fie legalizată, trebuie să aibă şi titlu executoriu şi că în orice caz, ei îmi înapoiază doar cei 500 de lei, taxa de ridicare, banii de pe amendă trebuie să îi cer din oraşul Plopeni, de la Trezorerie“, spune tânărul.

Am plătit o taxă de 6 lei la Primăria Plopeni, pentru titlul executoriu, şi luni mă voi prezenta din nou la Poliţie. Nu cred că îmi vor da banii nici acum, sigur îmi mai cer ceva.

Sistemul te obligă să renunţi în astfel de cazuri. De la începutul procesului şi până acum am întâmpinat numai probleme, dar am satisfacţia că mi s-a făcut dreptate“, încheie Vlad.

Reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti susţin că sentinţa se va pune în aplicare, dar există nişte proceduri care trebuie urmate.

Măsurători „după ureche”

Vlad spune că i-a urmărit pe angajaţii firmei Ilcor la lucru şi a observat că aceştia ridică maşinile „după ureche“.

Am văzut că fotografiau maşinile pe care le luau de la nici doi metri. De la o distanţă atât de mică nu se vede în poză niciun element care să justifice ridicarea maşinii.

Nici indicatoare, nici alte puncte de reper. Din poza pe care au făcut-o maşinii mele nu se vedea nimic care să demonstreze că era parcată ilegal“, explică Vlad.

Citeşte şi:Premieră în România: A câştigat procesul cu poliţia, după ce i-a fost ridicată maşina

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net